siteyi komple baştan dizayn edeceğiniz için 404 hatası nedeniyle herhangi bir sorun yaşamazsınız, yani 404 hatası kesinlikle sıralama etkisi vs. yapmaz, önemli olan konu yeni dizayn şeklini google nasıl görecek, botlar yeni siteyi taradıkça büyük bir değişim olduğunu algılayacak ve doğal olarak bir bocalama durumu olacaktır, sitenin optimizasyonu, içeriklerin kalitesi vs. gibi durumlar yeni sitenin eskisinden daha mı iyi olacağı yoksa daha mı kötü olacağı konusunda soru işareti olacaktır, botlar hangisi olduğunu anlayıp ona göre karar verir, bu durumda yaklaşık 14 gün kadar sürer, sana tavsiyem 14 gün boyunca içerik girmeyi eksik etme, hergün mümkün olduğunca içerik gir
bunları bizzat tecrübe ettiğim şekli ile yazıyorum, 4 yıllık sitemde 1 defa komple yazılım değişti (siteyi silip baştan aşağı yeni dizayn ettirdim), sonrasında da 2 defa tema değiştirdim, belki binlerce sayfam 404 hatasına düştü ama hiç sıralama kaybım olmadı hatta yaptığım işlemler daha iyi olduğu için sıralamam daha da yukarı taşındı.
Burda zamanında 1 içeriğe 20 etiket ekleyip 1-2k etiket olduğunda etiketleri silip 404 yönlendirme yapan bi arkadaş vardı konusunu araştırıp bakın ne olmuş
404 hatası kesinlikle sıralamada sorun yaratır, 1 - 2 site değerlendirerek seo konusunda tecrübe sahibi olunmaz hocam, onlarca sitede aldığım test sonucu 404 hataları sıralamaları etkiler diyebiliyorum ben, yakın zamanda bununla ilgilide bir konu açar etiketlerim sizi neden bunu söylediğime hak verirsiniz sizde