Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu aralar aklıma çok şey geliyor kusura bakmayın.

Ben ekonometristim ve uzun uzun kapitalizm, para anlatamam ama değer üretmemiz için gereken illüzyon(para) konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Değer üretemiyoruz. Ve fakirleşiyoruz.

Şimdi örneğin Benim yapabileceğim işler ;

Logo tasarım
T-shirt tasarım
e-book tasarım
makale yazmak

İhtiyacım olan şeyler ;

İngilizce çeviri
Seo
Backlink
İyi bir pinterest hesabının panosunda paylaşım yapmak

Şimdi alttaki özelliklere sahip olan biri üstteki özelliklere sahip değil, ve ihtiyacı var. Ama İllüzyonu (parası) olmadığı için hizmeti alamıyor ve dolayısla işini tamamlayamıyor. Bende üstteki özellikler var ama alttaki özellikler olmadığı için işimi tamamlayamıyorum.

Ben böyle bir takas konusu açsam. İhtiyacı olan gelse ve deseki sen bana logo yap, bende sana seo hizmetini vereyim yaklaşık 100 liralık bir hizmet sağlayacağım logona karşılık.

Şimdi illüzyon yok iken, ikimizde işimizi yapamıyoruz ve dolayısıyla değer üretemiyoruz fakirleşiyoruz. İllüzyonu ortadan kaldırdık ve takas usulü anlaştık. İkimizde işimizi yapmış olduk. İkimizde değer ürettik. İkimizde karşılığını alacağız. ( Bu bir örnekti bunu 1000 kişi ya da daha fazla bir ağ olarak genişleterek düşünün)

Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Mesela Adam sadece ceviz satıyor ama adsense reklam yerleşimine ihtiyacı var. Adsense reklam yerleşimi yapıp takas arayana teklifini sunuyor ve kabul edilirse anlaşıyorlar. Yani aslında anlaştığınız sürece illüzyona (paraya) ihtiyacınız yok. Bunu normalde bir ülkede yapmaya kalksanız inanılmaz bir gerileme yaşanır sistem mahvolur.

Ama ülke değiliz dimi. Biz r10'uz ve bence tamda şimdi buna ihtiyacımız var.

Sizin fikirleriniz neler ? Eğer tamam derseniz Yönetimden rica edelim özel bir hizmet takas bölümü açılsın. Orada herkes sunabileceği hizmetleri ve özellikle almak istediği hizmetleri yazsın. Böylece değer üretelim. Ne dersiniz ?
Yazılım Ve Grafik kategorilerinin takasa uygun oldugunu düşünmüyorum.