Adsense Hikayem sandım, Makale Hikayem çıktı.
Şaka bir yana hocam hayat pahalılaştı ama kestirme gitmişsiniz gibi algıladım neden bilmiyorum.
Büyüğüm müsünüz, küçüğüm mü bilmiyorum fazla istifimi bozmadan Hocam diye hitap ederek nacizane önerimi yapmak istiyorum.
Yazdıklarınızı sonuna kadar okudum. Eğer yanlış anlamadıysam elinizde hala 7 bin lira mevcut ancak zamanında 7 bin lira olarak baktığınız Tofaş şuan hayat pahalılığı denilen illet yüzünden alamıyosunuz çünkü fiyatı artmış.
Her şeyden önce hala biriktirmişleriniz elinizdeyken merdivenleri 3er, 5er değil de tek tek çıkmanızı tavsiye ederim. Neyi söylüyorum burada?
Direk Tofaş olarak görmeyin hedefinizi. BMW olarak düşünün, Mercedes yada Dacia Duster olarak veya ne varsa şuan fiyakalı olan/gelen.
7 bin liranızı üzerinizde düşündüğünüz bir projeyi gerçekleştirin mesela. Bu proje her türlü konuyu kapsayabilir. Elinizde sermaye varken bunu detaylica düşünün mesela. Hangi işe girersem bu parayı katlarım? Düz mantık bu olsun.
Direk hedefe koşmayın arada es verin mesela. Burda ne demeye çalışıyorum peki? Hedefiniz yukarda bahsettiğim gibi fiyakalı, janti bi araç olsun diyelim.. Bu aracın fiyatına da 50 bin diyelim. Hiçbir şey için acele etmeyin. Yılda gider hariç 60 bin kazanabilirsiniz, 30 bin de kazanabilirsiniz miktara X diyelim.
Yıllık Kazancınız XX.XXX ise, hayalinizdeki araç için kenara X.XXX atın. Kalanını yan hayallerinizin bir parçası yapın mesela yurtdışına adım atın, ruhunuzu yenileyin veya Türkiye'de hiç gitmediğiniz bir şehirde 4-5 gün kalın, bakış açınızı değiştirirsiniz kafanızı toplarsınız. Es vermekten kastım bu.
Ben hayalimi gerçekleştireceğim bunun için fedakarlık yapıp yemeden içmeden para biriktirmek mantık kârı değil. İlerleyen dönemlerde stres, sinir sizi içten kör eder.
Hedefinizi büyütün, es verin.
"Yıldızları hedef al, ulaşamasan da göğe yükselirsin"
Sanıyorum ki kısa zaman içinde bu yorumdan sonra farklı bir şehre gidip birkaç gün kalacağım. Belki de Doğu Ekspresi ile Doğu Anadolu'yu görmeye giderim.. Ve son cümle oldukça güzelmiş.
Öğrenciyken yanlış hedefler koymuşsun kendine. gerçi halen öğrencisin. Bence eğitimine önem vererek sağlam bir dereceyle bitirmeye çalış okulunu. zaten yüksek derecede okulu bitirirsen iyi bir işe girme ihtimalin de yüksek olur. İyi bir işe girince iyi bir hayat ve iyi bir yaşantı seni bekler. Şirket altına araç verir, şirketin verdiği parayı biriktirip kendine sırf zevk olsun diye Şahin alırdın. Daha yolun başındasın gerçekten eğitimine odaklan. İş hayatın atıldığında zaten asgari ücretle de olsa üstüne de olsa mecbur çalışacaksın. o yüzden şuanki yaşının değerini bilip oku kardeşim.
Benim de farklı bir hikayem var mesela. ama burda yazamicam. uzun lafın kısası çalışma hayatına atılınca belki 3 sene belki 10 sene sonra sahip olaiblirsin istediğin araca. benim şuan çalışma hayatımın 13. yılı. 9. yılımda ancak sigarayı bırakıp araba alabildim. yaş şuan 31. 27 yaşımda araba alabilmişim.
Ben evlilikle ilgili düşünürken de aslında mükemmel bir düğün yerine masrafları kısıp nikah yaparak o parayı yurt dışına harcamayı istiyorum. Örneğin evlilik üzerinden verdim ama yurtdışını, özellikle Avrupa'yı gezmek ve yeni kültürler tanımak istiyorum. Adım kadar eminim ki İngilizce'm olsaydı şuan yurtdışına çıkıyor olurdum. Dünyayı gezmek ve farklı kültürlerle tanışmak çok mühim bunun farkındayım kısacası. Bazen hayallerimize ket vuramıyoruz ne yazık ki. Ama biraz daha rahatlatıcı oldu bu yorum, çok teşekkür ediyorum.
Abi bir parmağıma sarayları verirseler ben verebilirim hemen şimdi
Bende yıllarca öyle diyordum ama başa gelince pek öyle olmuyor ya
Hayatı fikirlerimizle programlıyoruz. Doğru düşünürsen başarılı olursun.
Hayatı fikirlerimizle programlıyoruz ama bazen kalbimize söz geçiremiyoruz ne yazık ki. Keşke her zaman akıl ve kalp savaşında akıl üstün gelebilse. Zannediyorum ki hiç kaybetmezdik..
Bazen 1 tofaş alamazsın, bazen 10 tofaş parası kaybedersin.. Hayat inişler ve çıkışlarla dolu.
Bazen yıllarca bir yastığa başvurduğun insandan darbe yer, bazen bir dilenciye verdiğin 50 kuruş hayatını komple değiştirir... Hayata sil baştan, -eksilerden- başlayan biri olarak inan yaşayacakalrın yanında, yıllar sonra bu konuyu okudukça gülecek, vay be diyeceksin... Çünkü hayat senin için daha yeni başlıyor.
Hayalini kesinlikle küçümsemiyorum ama tek derdin bu olsun

Bu yüzden hayallerinden vazgeçme... Fakat hiç bir zaman da olmayan hayalin için kederlenme...
Bir şahinin bir tofaşın yok ama binlerce şahin tofaş alacak hatta fabrikasını satın alacak SAĞLIĞA sahipsin... Bir parmağına veya bir bacagına karşılık sarayları verseler verir misin?
Elbette sağlık herşeyden önemli. Bunu annemin kalp ritim bozukluğunu öğrendiğimde ve üç kez ameliyata girdiğinde idrak ettim. Fakat birinin hatırlatmasına ihtiyacım varmış sanırım, çok teşekkür ediyorum
Hocam daha yaşınız kaç? Ben ilk aracımı 29 yaşımda alabildim, yıllarca denedim, çabaladım hep aksilik çıktı.
Ama sonunda aldım. 7 binlik tofaş 9 binlik tofaş alacağına zaten geç al biraz iyi birşey al.
30'a kadar yolun var.
Elbette haklısın abi. Fakat insanın bir hayali olunca peşinden koşmak istiyor bazen.
İçimden bir ses öğrenciliği geride bırakıp mesleğini yapmaya başladıktan kısa bir süre sonra iki araba alacaksın diyor. Biri sıfır BMW diğeri ise TOFAŞ olacak. Kahin falan değilim. Sadece içtenlikle söylediğim şeylerin çoğu gerçekleşiyor.
Hocam kahin misiniz bilmiyorum ama 10 dakika önce arkadaşımla konuşurken ileri de belki E36 alırım üç dört yıl sonra, ama mutlaka döküntü dahi olsa bir tane Tofaş alıcam, ahdım var dedim. Bu yorumu okuyunca gerçekten çok şaşırdım..