Yaklaşık 6 yıl önce, Turknet ile internet bağlandı evime. 8mbit paket tanımlandı ancak modemi çalıştırıp internete bağlanmamla birlikte internetim 1-2 dakika aralıklarla down oluyordu.
Durumu Turknet'e bildirdim evime gelen hattın max 4 mbit desteklediğini bana söylediler. Hızımı 4 mbit e çektiler ve max 3.5 mbit alabiliyordum.
Aradan 5.5 yıl geçti, daha birkaç ay önce internet kesintisiyle güne uyandım. Arıza kaydı bıraktım, evden çıktım.
Eve geldiğimde internet de gelmişti, değişmemiştir ama diye düşünerek bir speedtest yapayım dedim. Çıkan değer 7 mbit oldu. Çok şaşırdım çünkü saatler boyunca kullanıp herhangi bir down durumuyla karşılaşmadım.
Ardından bir kez daha internetim kesildi, geldiğinde bu sefer 14 mbit'i görüyordu hat (bu 5 yıl içinde 16'ya yükseltmişler paketimi babamdan onay alıp) bilgisayarın başında dona kaldım.
Valhasıl kelam Turknet herhangi bir değişiklik yapmadı hattımda, ne iş döndüyse santralde döndü ancak ne olduğunu bilmiyorum, hazır düzelmişken merak etmemeyi de tercih ediyorum
Eğer evinin çevresinde daha yüksek bir hız alabilen komşularınız var ise günlük arıza kaydı bırakın derim çünkü bir süre sonra bıkıyorlar ve müşteri temsilcisi sizi bizzat arıyor