EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yasaklayamaz.

İlk önce kendilerine zarar gelir, UCUZ İŞ GÜCÜ çok önemli.

Ayrıca bir çok işin fiyatının sembolik olduğunu düşünüyorum, 15 yıl civarında yazılım son 6 yıldır da elektronik devre tasarımı yapan biri olarak teklif vermeye cesaret edemediğim projeye adam 30 USD teklif vermiş.

Bir de müşteri prototip istiyor, sadece prototipin malzeme maliyeti 100 USD tutuyor

Bu fiyatlara çalışmaları imkansız, en azından elektronik sektörü için.
Hocam ben ekonometristim. Evet ilk bakışta ucuza çalışıyorlar iyi bişey bu sanabilirsiniz ama kapitalizm öyle işlemiyor. Bir anda hepsini atsalar bu hindistan vatandaşları için felaket olurken avrupa ve Abd için altın değerinde bir hamle olur. Yani anlatması uzun gerçekten, şöyle düşünün mesela yapay zeka, robotlar herşeyi yapacak insanlar işlerinden olup aç kalacaklar diyenler var. Aslında çok basit her hizmet veren aynı zamanda hizmet alandır. Yani yapay zekalar işi yapar insanlar da para kazanamassa yapay zeka ve robotların ürettikleri şeyi kim nasıl satın alacak ? Kapitalizm böyle işlemiyor. Biraz daha derin, ana olaysa parayı anlamakla başlıyor.

Hintliler burada sadece zarar yazıyor. Dışlanmaları ABD ve Avrupayı zora sokacak bişey değil aksine rahatlatacak bir olay. Bir gün r10 için para ve kapitalizm hakkında detaylı bir makale yazarım