ErqunERKAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaptırım ile yasaklar farklı konular.
Paypal'i aşabiliyoruz evet fakat artık üye ol, giriş yap olayı bitti.
( Şuan forumda paypal olarak aratsanız çözüm olabilecek konular ile karşılaşacaksınız. )

Dijital dünyada kimsenin delemediği henüz hiç bir konu olmadı.
Konfor alanı, dijital savaşlar, yaptırımlar konuya yalnızca "yasaklanırsa" diye bakmak doğru olmaz.
Hocam anladım tabi yalnız şöyle anlatayım. Mesela siz textbroker sitesine kayıt olamazsınız. Çünkü Abd kimlik numarası gibi bişey istiyordu. Veya şuan çoğu site kimlikle doğrulama gibi bir çok alana yöneliyor. İşte bunun gibi bir olayla birlikte yasaklanırsa diyorum. E tabi istisnalar olur arkadaşı açar verir vs. ama 100 milyon genç de alır diyemezsinizki hadi topla 1 milyon kişi başarsın yasağı delmeyi ki ABD asla peşini bırakmaz. İşlerine geldiklerinde çok zekiler biliyorsunuz. Bu yüzden güçlüler zaten. Mesela Paypal'ı bize ABD yasaklamadı.

Ama yinede binlerce şirket sırf paypal yasağı yüzünden dışarda kuruldu. Yani adam özel bişey yapmadığı halde çok zorlanılıyor. Adam özellikle yasaklarsa %99 u bundan kurtulamaz. Yani bu durumda da bahsettiğim kötü senaryolar devreye giriyor. Yazdım neyse kalsın r10'da bakalım nolcak. ABD eminim bunun farkındadır. Çünkü özellikle kozlarını çok iyi bilirler. Hayırlısı.