Her sabah spor nedir denetleme olduğunda anlarsın dediler. Kim denetler niye denetliyor güvenmiyorlarmı buradaki komutanlara demiştim bölük astsubayına. Bana dedi ki asker her an hazır olmalı. Hazır kıta durumuna 5 dakikada gelmesi gerekir o yüzden kondisyon tam olması gerekir demişti. Mantıklı gelmişti mantıklıydı da. Şimdi ne değişti 5 dakikada hazırlanacak asker kalmadı ki. Yani o zamandan bu zamana ne değişti de bu kadar asker fazla gelmeye başladı. İhtiyaç yoksa o zaman da ihtiyaç yoktu. Hükümete para lazımsa o zaman da lazımdı. Farklı bir şeyler dönüyor anlam veremediğim.
s3 yazıcılığı yaparken karanete girip paşaların generallerin yazıları olurdu onları okurdum paşanın bitanesi yazmış
"Savaşın doğası hiçbir zaman değişmez teknoljik üstünlük ne kadar fazla olursa olsun bir ordunun gücü gerilla savaşına girdiğinde ortaya çıkar diyor uçağı icat eden kardeşler uçağa bomba takıp savaş makinası haline getirdiğinde artık savaş tanrısı biziz istediğimizi yaşatır istediğimizi öldürür demişler ama sonrasında işler öyle olmamış ona göre savunmalar çıkmış diye devam ediyor paşa yazısında örnek olarak Irak'tan bahsediyor 6 sene boyunca bombaladı asker ve tachizat üstüblüğü olduğu halde gerilla savaşına girince çökmüş ırak karşısında duvara tostladı gerilla savaşı ile alamadığı Irağı analşma ile aldı diyordu"
ben baya özet geçtim şuan savaşın doğası hiç bir zaman değişmez hocam milattan önce 209 yılında Metehan'ın kurmuş olduğu düzenli ordunun üstüne 1 taş bile koyulmamış sistem değişikliğe uğramamıştır insanlık var olduğu günden yok olacağı güne kadar savaş hep aynı şekilde olacaktır bunu diyende bir paşa şuan askerliği kısaltanda bir paşa it izi at izine karıştı
Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş,
bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.
Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,
iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.
Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen;
Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!