Videoyu izlemedim.
Sultan Mehmet şuan yaşıyor olsaydı, ne olduğuna göre sonuçlar değişirdi.
Şuanda sultan olsa, Necip Fazılın sözlerini haksız çıkartacağını sanmam.(Şimdi Fatih kalksa mezarından ne ben onu tanırım ne o beni tanır. Ama İstanbul'u bizanslılar almış diye bir daha savaşır. )
Eğer bir hacı, hoca yada siyaset yapan biri olarak gelse, muhtemelen şeriatçı, cani, yobaz, çomar denilerek aşağılanır ve belli bir kesmin hıncına uğrar.
Halktan biri olarak gelse, geçmişini hatırlasa, alnını secdeden kaldıracağını sanmam bu olanları görünce...

Ama tabii bizimkiler sadece söz, fikir, en doğrusunu Allah bilir. Zamanında geldi ve ihtişamını yaşatıp gitti. Şimdi enteldi danteldi diyerek Fatih Sultan Mehmet Han'ın kendi saflarında olduğunu düşünenler, bazılarının sözlerine itimaden bunları diyorlar, ama onun bir halife, ve İslam devleti lideri olduğunu bir kenara atıyorlar. Ama gel gör ki, öyle büyük bir insan ki Fatih, yaşasa belki yaşatmayacağı fikirleri savunan insanlar bile onu savunabiliyor. Elbette dinledikleri 'tarihçi' ler Fatih enteldi derken biz bizim mahalledeki Fatihten bahsediyorduk, Sultan Mehmet yobazdı deseler, yorumları gel o zaman gör