hibravez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu benden ne olur ne olmaz değil, bunun muhakemesini de okuduğunu anlayamayan biri olarak sizin yapmanız doğru olmaz.

Fatih Mehmet kendi kendine mi öğrenmiş yabancı dilleri? Hocaları vardı. İnternet yoktu o dönem belki ama Fatih Mehmet'in de bir emrine tüm kitaplar önüne serilirdi.

İnternet çağındayız, evet. Siz ya benim üzerimden gençleri genellediniz yada gençler üzerinden beni. Her iki hususta da yaptığınız yanlış. Ben sosyal medya kullanmıyorum. Arada Twitter'ı haber için takip ediyorum, hepsi bu. Oyun oynamıyorum -ki oyun oynayacak vaktim de olmuyor iş yüzünden.

İmkansızlığı bahane ediyormuşum gibi bir algı oluşmasın. Ancak dil öğrenmenin de ücretsiz olduğunu kimse ima etmesin. Benim beklentim kişisel hocayla öğrenmek değil, pratikte öğrenmek. Bunu yapmak için de pasaport-vize-gidiş/dönüş bilet-oradaki harcama-konaklama vs. bir çok gider var.

Okuyarak anlayan bir kişi olabilseydik keşke yada ezber yaparak bir şeyleri öğrenebilseydik. O zaman ilkokul 5.sınıftan beri öğretilen İngilizce dersi işe yarar, İngilizce'yi ana dilimiz gibi konuşur olurduk.

Plan, proje çok. Yapabilecek imkan, zaman, azim olduktan sonra gerisi gelir zaten.
Ben okuduklarımı gayet iyi anlarım. Bence senin idrak problemin var.
İdrak arapça bir kelimedir ve anlamaktan öte bir anlamı vardır.
Tüm söyledikleriniz tamamen yanlış. Fatih latince öğrenmek için 2000 sene öncesine mi gitti?

Neden vize gereksin kardeşim? Skype diye bir şey duydun mu?
Rusça öğrenmek için Rusya'ya mı gitmek lazım? Skype whatsap sen istersen her gün 100 Japonu senin evine sokar.
Sen eğitimin ne olduğunu hiç anlamamışsın.
Eğitim verilmez, eğitim alınır. Annen Baban sana kendini eğitmen konusunda bir bilinç vermediyse, sen beklersin ki biri döve döve sana bir şey öğretsin.

Dil devrimi ile talebe ismini öğrenciye çevirdik.
Talebe aslında öğrenen değil, talep eden demek.
Öğrenmek isteyen, öğrenmeye talip olan adam, bir şekilde öğrenecek yol bulur.
Oturup birilerinin ona bir şeyler öğretmesini bekleyenler ise genelde çok bir şey öğrenemez.
Fatih Sultan Mehmet'in önünde dünyanın bütün kitapları yığılsa kaç yazar?
Bugün bir kindle tabletin içine girecek kitapların %10'una ömrü boyunca ulaşamazdı Fatih.

Elinizde her imkan var.
Videolu dersler, işitsel dersler, yazılı dersler, online sözlükler ve hatta o dili kullanan insanlar ile doğrudan konuşma ve iletişim kurma şansı.
Şimdi bu kadar çok imkan varken, okulda ingilizce öğretemiyorlar dersen son derece saçma oluyor.
Bu çağda bu kadar imkan varken cahil olarak kalmak bir tercihtir.

500 sene önce dünyadaki yazılmış (el yazması) tüm kitap sayısının 1000 katını bugün bir tablet içine sığdırabiliyorsun.
Ve o zaman ki padişahın senden fazla olanaklara sahip olduğunu iddia ediyorsun.
Sen herşeyden önce tarih nedir onu bilmiyorsun.