Eğer bu kafadaysanız, imkansızlıktan bir şey öğrenemediğinizi sanıyorsanız sizden hiç bir şey olmaz maalesef.
Bir sözlük bulunamayan çağlardan youtube da her dilde bedava derslerin olduğu çağa geldik.
Günün 3-4 saatini uyduruk bilim kurgu diziler izleyerek, 3-4 saatini de mobil pc oyun oynayarak geçiren, hayatta ürettiği tek katma değer instagram like ları olan bir nesilden hiç bir cacık olmaz.
Her gün youtube a gir. 1 saat yabancı dil dersi izle. 1 saat yabancı kitap oku.
Ne istiyorsun, şahsına özel hoca tutulup zorla bir odaya sokulup eğitilmek mi istiyorsun?
Geçen hafta Rusça kursunda Tolstoy ile ilgili bir Rusça metin okuduk ve çok şaşırdım.
Adam üniversitede doğu dilleri okumaya başlamış, Farsça, Arapça ve Türkçe öğrenmiş. Evet Lev Tolstoy Türkçe biliyormuş.
Sonra bu bölüm sarmamış, Hukuk Fakültesine geçmiş, burada iyi derecede Fransızca öğrenmiş.
Sonra eğitim sisteminin hatalı olduğunu ve herkesin kendi eğitimini kendi planlaması gerektiğine karar verip üniversiteyi bırakıp ingilizce öğrenmeye başlamış.
Bu adam dünyanın en büyük yazarlarından biri olmuş.
Sen de sanıyorsun ki parayı verince evrenin sırrını veriyorlar adama...
Bugün en fakir ailenin çocuğunun elindeki imkanlar, 500 sene önce bir padişahın elindeki imkanlardan 100 kat iyidir.
Internet bir birine bağlanan bilgisayarlar değil, bir birine bağlanan bilgi ağıdır.
Bu ağdan faydalanıp kendini yetiştirmeyen adam, padişahların ellerinde büyük imkanlar vardı zanneder.
Elinde imkan var, ve sen hiç bir şey öğrenmemişsin değerli kardeşim.
Konu benden ne olur ne olmaz değil, bunun muhakemesini de okuduğunu anlayamayan biri olarak sizin yapmanız doğru olmaz.
Fatih Mehmet kendi kendine mi öğrenmiş yabancı dilleri? Hocaları vardı. İnternet yoktu o dönem belki ama Fatih Mehmet'in de bir emrine tüm kitaplar önüne serilirdi.
İnternet çağındayız, evet. Siz ya benim üzerimden gençleri genellediniz yada gençler üzerinden beni. Her iki hususta da yaptığınız yanlış. Ben sosyal medya kullanmıyorum. Arada Twitter'ı haber için takip ediyorum, hepsi bu. Oyun oynamıyorum -ki oyun oynayacak vaktim de olmuyor iş yüzünden.
İmkansızlığı bahane ediyormuşum gibi bir algı oluşmasın. Ancak dil öğrenmenin de ücretsiz olduğunu kimse ima etmesin. Benim beklentim kişisel hocayla öğrenmek değil, pratikte öğrenmek. Bunu yapmak için de pasaport-vize-gidiş/dönüş bilet-oradaki harcama-konaklama vs. bir çok
gider var.
Okuyarak anlayan bir kişi olabilseydik keşke yada ezber yaparak bir şeyleri öğrenebilseydik. O zaman ilkokul 5.sınıftan beri öğretilen İngilizce dersi işe yarar, İngilizce'yi ana dilimiz gibi konuşur olurduk.
Plan, proje çok. Yapabilecek imkan, zaman, azim olduktan sonra gerisi gelir zaten.