Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, bizler hep bir adım fazlasını arayacağız. Çünkü alıştığımız için, daha hızlı bir şeylere ihtiyaç duyuyoruz. Şu an kullandığımız cihazlar, 5 yıl önce hayaldi. Şimdi ise, daha büyük hayallerimiz var. Nedeni, kişisel gelişimimizin oldukça hızlı ilerliyor olması.
Bunun konumuzla ne alakası var diyeceksiniz. Şöyle ki, artık biz hızımıza yetişecek cihazlar arıyoruz. Daha hızlı web siteleri, daha hızlı işletim sistemleri. Ve kablosuz bağlantılar da günümüzde çok büyük bir yere sahip. İmajları olabildiğince koda dökme fikri, bu yüzden cazip geliyor.
Bir imajı yükletmek yerine, bir imajı kodla yazdırmak büyük bir hız gelişimi sağlıyor. Yapımı daha zor olsa da, gelecek odaklı çalışmaların tamamında bu mantık üzerinden işler yürütülüyor. Yalnız, grafik hiç bir zaman bitmeyecek. Evrim geçirecek ancak asla bitmesini bekleyemeyiz. Çünkü grafik, yaratıcılıkla ilişkilendirilir. Kodla yapılacak olan her şeyin, önce tasarlanması gerekir. Bu yüzden her şeyi kodla da yapsak önce tasarlamak için adobe'a ya da yeni nesil gibi sketch'e gideceğiz.
Bu arada, Photoshop hızlı css kodları üretip size çizdiğiniz nesnenin kodlarını teslim edebiliyor. Bu özelliği de yurt dışında oldukça fazla kullanan var front-endciler arasında.
Benim naçizane düşüncem budur