Adobe yada Corel gibi ürünler artık web tasarım dünyasında tahtlarından indi mi? Bir çok site tasarlıyoruz, logolar ve basit grafikler hariç bu programları kullanmamaya başladık. HTML5 ve CSS3 artık harikalar yaratmaya başladılar, hatta artık 3D objeler üretebiliyor, bu iki arkadaş güncellemeleriyle hızla javascriptin yapabildiklerini bile yapmaya başlıyorlar. İki arkadaş HTML5 ve CSS3 kodlarını kullanarak bir çok grafik tasarımı yazılımından daha iyi işler çıkartmaya başladılar.
Yeni temalara bakıyorum, tema dosyalarında eskiden bir klasör daha olurdu, grafik tasarımlarının kaynaklarının içerisinde olduğu, artık bir çok yeni tasarımda bu dosyalar mevcut değil. Adobe Flash eskiden ne kadar büyük roller oynardı websitelerimizde, logolarımızı hareketli, banner ve diğer grafikleri daha canlı yapardı. Hatta çok ama çok harika gözüken sadece Adobe Flash ile yapılmış websiteleri için büyük yarışmalar yapılırdı. Şimdi Adobe Flash tamamen bitti, artık web dünyasında yeri yok. Diğer grafik tasarım ürünlerinin de aynı kaderi paylaşacağından neredeyse eminim.
Bu aşamada grafik tasarım yazılımlarının kendilerini website tasarımlarında eski önemlerine kavuşturabilmek üzere yapabilecekleri birşey varmı bilemiyorum. Yurtdışında ki İngilizce, Almanca ve Çince kaynaklı büyük sitelerde Photoshop vs CSS3 gibi konuları çok sık görür oldum.
Düşünceleriniz nelerdir?