Bir gün bir olaya şahit oldum, adam esnaf, aynı yöntem telefonla arıyorlar yönlendiriyorlar adam bankamatiğe gidiyor adamdan atıyorum 200 tl istemişler. Eşgalini falan verdiler hemen ne kadar bankamatik varsa civarda hemen etrafı alındı ama adam 10 dk sonra çıktı geldi para yatırdınmı diye sordular, adam evet abi yatırdım dedi.

Hanımı bu sefer kızdı bağırdı adama boyun devrilsin senin cahil nasıl kandın gibisinden feryat figan. Neyse adamın cüzdanında yüklü para varmış ama d-o-ldnrc 200 TL istemiş onu nakit yatırmış matikten, d-o-ldnrc bilse adamda para yüklü hepsini yatır diyecek ama bu salak d-o-ldnrc az bir miktarla şansını denemek istemiş sanırım.

Olaydan sonra adama tek cümle söyledi polis, beni tanıyorsun gelsem şurdan 1 kg baklava ver parasını sonra vereyim desem vermezsin değil mi dedi vermem abi dedi.

Olayın özeti bu. Gülermisin ağlarmısın.

+

Hiçbir devlet görevlisi (polis, asker, savcı,hakim, bankacı, memur) telefonla halktan para, şifre, vs istemez. Lütfen bunu etrafınızdaki herkese duyurun.