Yaşınızı bilmiyorum, ilk adsense hesabımı alırken yıl 2009'du, bu neymiş diye merak edip hesap açıp blogger adresi aldım, yıllarca öyle kenarda durdu o hesap. Geçen yıl sanırım eylül ekim ayları arasında yeniden adsense ile para kazanmaya adım attım. Bakiyem 8 yılda 100 lira olmuş düşün bomboş dururken bir kenarda 100 lira birikmiş bir şekilde. Kolları sıvadım ve kendimce biraz birşeyler yapmaya çalıştım, ilk 3 ay gerçek anlamda eziyetti ama ilk ayın sonunda 100 lira daha kazandım ve 8 yılın sonunda ilk ödememi aldım. İzleyen aylarda 300-500-600 derken geçen ay yani aşağı yukarı 1 yıl sonra 1 ayda 1062 lira aldım. Şimdi düşünüyorum da üniversite zamanlarında giriştiğim bu işe odaklansaydım ve ilk yılımın sonunda aylık 1000 liraya erişseydim hayatımda neler farklı olurdu ? Tahmin etmek zor değil, her yıl kendimi 2ye katlasam şuan aylık gelirim 8-10 bin lira olurdu ve kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda kalmazdım. Yine Allah'a şükür kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değilim ama yaşam standartlarım daha yüksek olsa daha verimli ve daha pozitif düşünebilir, daldan dala atlayarak bitiremeyeceğim param ile çok daha mutlu olabilirdim.
Bugün hemen bu geç kalmış kardeşinin tavsiyesine kulak verebilir ve kendine bir adsense hesabı açabilirsin, yazından anladığım kadarı ile benden en az 7-8 yıl öndesin ve hayatının en güzel, en çok boş vakite sahip bölümündesin. Benim geldiğim noktaya 1 yılda değil 3 ayda gelirsin. Allah nasip ederse bu işi hobi olarak değil de bir iş olarak yapmak istiyorum ki amacıma da çok fazla kalmadı, düzeni kurunca işler daha çabuk ilerliyor. En vurucu tavsiyeye geleyim hemen, Türkçe site açmaktan vazgeçip 3 aylık hızlandırılmış ingilizce kurslarından birini al. Türkçe'de 1 yıl mücadele edip uğraştığın site, ingilizce 1 ayda hazırladığın siteden daha az kazandıracak.
Eyvallah abi, yazdıkların inanılmaz motive etti. İngilizcem var zaten, konuda belirttiğim durumlardan dolayı biraz tereddüt yaşıyorum. Onun dışında ben de girişmek istiyorum.