Merhaba arkadaşlar,
Birkaç yıldır webmaster bir kardeşinizim. Çok da alakasız sayılmayan bir bölümde sürdürüyorum öğrenimimi. Bugüne kadar kazançlarımın çoğunu freelancer olarak sağladım.
Birkaç aydır AdSense'i araştırıyorum. Pinterest odaklı siteler üzerinden kazanç sağlayan çok sayıda arkadaşımız var forumda üyeler. AdSense hikayelerini paylaşıyorlar, severek okuyoruz.
Bu işe adım atmayı bir süredir düşünüyorum. Bir film sitesiyle uğraşmaktan hem daha garantili hem de daha legal. Sonuçta ödemeleri doğrudan Google'dan alıyorsunuz. Ne kimsenin ağız kokusunu çekmek var, ne de başka bir şey.
Ama son günlerin trendlerini incelediğimde, 3 tane soru işareti beliriyor;
1) AdSense hesaplarına güncelleme geldi. Hesaplara site eklenemiyor ve bu yüzden hesap fiyatları adeta uçtu.
2) Pinterest hesapları hemen hemen kolayca banlanmaya başladı. Çünkü sektörlere çok abanıldı (sanırım). [Ama diğer sorunları çözebilirsem bunu
@beachturk; üstad başta olmak üzere bir ustadan eğitim alarak halledebileceğimi sanıyorum.]
3) AdSense ödemeleri vergiye tabi tutuldu... Birçok webmasterın ocağı söndü.
Bu işe girmeli miyim? Nereden başlamalıyım? Ya da kendime farklı alanlar mı bulmalıyım? Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen. Özellikle tecrübeli ustaların görüşleri önemli.