Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cengiz Han, Tatar'dır. Antrpologlara göre Turkic-turanid kavminden gelir. Yani Türk'tür.

----------------

Konuyu bir baştan aşağı okuyayım dedim de çok ilginç insanlar var. Öğretmen olduğunu söyleyen, orada şurada şundan eğitim aldım diyen, çok okudum şu bu diyenler... İnsan kendini bilgisi olmadığı bir konu için yazmak zorunda hissetmemeli.

Pat diye Moğol demeden önce Moğol tanımlamasının ne zaman çıktığını, Moğol isminin ilk defa ne zaman kullanıldığını ve asıl devlet olan Cengiz Devleti'ni bilmek gerek.

Cengiz Han'ın etnik kimliği Tatar'dır. Orhun Yazıtlarında yer alan Dokuz Tatar ve Otuz Tatar ifadeleri ne anlama geliyor bilmek gerek. Cengiz Devleti'nin resmi dilinin Uygur Türkçesi olduğunu bilmek gerek. Moğollar ile Kıtaylar arasındaki ilişkiyi bilmek gerek. Marco Polo'nun neden Tatarlar dediğini bilmek gerek. Moğol topluluğunun Osmanlı gibi siyasi bir isim olduğunu etnik kimlik olmadığını bilmek gerek. Tarafsız Çinli eserlerde Cengiz Han için ne şekilde ifade edildiğini bilmek gerek. Çocukları Çağatay ve Ögeday'ın isimlerinin Türkçe kelimelerden geldiğini bilmek gerek.

Cengiz Han'ı Türk olarak görmemek ve Türk düşmanı olarak görmek tarih bilgisizliğine dayanır.
İnsanlık tarihine ve Türk tarihine de darbesi büyüktür... Türkler deki birbiriyle savaşma sorunsalı da bu şekildedir.
Sizin kitapalrdan netten okuduklarınızı biz hocalardan + araştırma ve kaynağından okuduk.. Burda herkesi geçip buna mı takıldın hocam