İyi günler, öncelikle harika bir ürün ortaya koymuşsunuz. Tebrik ederim.
Ben ürününüzü satın almadan önce birkaç soru sormak istiyorum. Belki cevapları konu içinde var ama ben göremediğim için soruyorum.
1. translate ile çeviri özelliği olduğunu belirtmişsiniz. Peki bu tek işlem şeklinde mi? Yani ayarlarda İngilizce'ye çevir dediğimiz zaman başka kontrol mekanizması yok mu? Örneğin ben Türkçe bir içerik geldiğince Türkçe > İng - İng > Alm - Alm > Fransızca gibi sırayla 4-5 dile çevirip en son tekrar ingilizceye çevirerek daha fazla değişiklik olmasını amaçlıyorum. Bu konuda yardımcı olacak bir ayar var mı? Mesela multi çeviri desteği. Yani ben ayarlardan ilk baş ingilizceyi, sonra ortaya çıkan metni fransızcaya, fransızca olarak çevrilen metni ispanyolcaya sonra en son ingilizceye çevir şeklinde ayar yapabiliyor muyum? Yapamıyorsam da özelliklere eklemeniz çok iyi olur.
2. Sosyal medyadan, arama motorlarından içerik çekebilme gibi bir özelliği var mı? Örneğin instagramda etiket sayfasının linkini vereceğim ve oradaki görselleri çekecek. Ya da yandex de bir görsel arama sonucunu vereceğim ve o görsel sonuçlarını çekecek. Yandex vs. olmasa da sosyal medyadan içerik çekmek çok faydalı olabilir ve benim kafamdaki projede sosyal medyadan veri çekmek var.
3. Ben tüm içerikleri çekebiliyor muyum tek seferde, örneğin bir şarkı sözleri sitesi var oradaki verileri tek tek çekebiliyor muyum? Çektim diyelim; özel alanıma göre monte edebiliyor muyum? Yani çektiğim sitede Şarkıcı Adı: - Şarkı Adı: - Albüm Adı: - Youtube Linki: gibi kısımlar var, bunları shortcode vb. şekilde kendi özel alanlarıma ekleyebiliyor muyum?
Şu anlık sorularım bunlar, umarım konuda olmayan sorular sormuşumdur. Çünkü tek tek göz attım ama cevaplarımı bulamadım.
1. Ne yazık ki ikincil bir çeviri methodu mevcut değil. Özellik listesine ekledim, bu konuyu değerlendirebiliriz.
2. Ne yazık ki arama motorları ve sosyal medyalar botları engellemek için çok fazla şey yapıyor. Bir kaç denemem olmuştu ancak başarılı bir şekilded alamadım. Bu işlemi yapan başarılı eklentiler var Codecanyon'da onları değerlendirmek gerekiyor. Scraper daha çok custom web sayfalarından çekmek için dizayn edildi.
3. Evet bahsettiğiniz gibi custom field'lara bilgi girebilirsiniz, siteden çekilen dataları belirlediğiniz yerlere koyabiliyor.
Hem konu güncellensin, hem de merak ettiklerimi sorayım.
Farklı içeriklerden veri çekip, tek postta harmanlayabiliyor muyuz?
Videoları izledim mesela başlık felan seçiyoruz, sadece çektiği başlıklarımı güncelliyor, yoksa site her güncellendiğinde yeni gelen başlıklarıda ekliyor mu?
Pinterest, Instagram gibi sitelerden veri çekebilir miyiz?
Wordpressde yayımlanmış içeriklerimiz içerisine belirli aralıklarla veri ekletebilir miyiz, yoksa illa yeni içerik olarak mı yayımlanıyor?
Ne yazık ki farklı sitelerden çekip birleştirme özelliği mevcut değil.
Ayrıca Pinterest ve Instagram gibi siteler botları engellediği için bu sitelerde sorun çıkıyor. Bu konularda çok başarılı eklentiler var Codecanyon'da onları değerlendirmek gerekir. Scraper daha çok custom bir siteye bot yazmak için dizayn edilmiş bir eklent gibi