UbrTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evlenip Rusya,ya göç ettiğinizi düşünelim 60 gün içinde 1 yıllık geçici oturumunuzu alırsınız bundan 1 yıl gibi bir süre sonra (2007 böyle idi değiştiğini sanmam) kalıcı oturum hakkınız doğmakta kalıcı oturum izni ile 5 yıl boyunca evli kalır iseniz 5 yılın sonunda Rus vatandaşı olma hakkınız doğmaktadır. Rus vatandaşlığı alabilmek için belirlenen üniversitelerin birinden Rusça bildiğinize dair bir sınav sonucu ile ve Türk vatandaşlığından ayrıldığınızı gösteren evrak ile vatandaşlık baş vurusu yapabilirsiniz.

Çift vatandaşlık Rusya ile Türkiye arasında yok Rusya sizden Türkiye vatandaşlığından çıkmanızı isteyecektir. Bulunduğunuz şehre en yakın Türk konsolosluğunda Vatandaşlıktan çıkma işlemini yapmanız gerekir.

Vatandaşlıktan çıkmak istediğinizi bildirdiğinizde size konsolosluk haklarınızın saklı olduğunu istediğiniz zaman geri Türk vatandaşlığına geçebileceğinizi belirtecektir. Ben pek güvenemediğim için çıkmadım.

Bu mesajı 30 gün önce yazsaydınız kalifiye bir eleman arayan bir arkadaşım vardı tüm vize vs.. işlemleri kendi firması yapatı bir başka arkadaşı yollamıştım ama iş otomasyon elektronik ağırlıklı.
Hocam rusçam yok. Yani bilindik merhaba, evet, hayır, nasılsınız, teşekkürler gibi temel kavramları biliyorum sadece. Eleman ihtiyacı içinse keşke kalifiyem olsaydı.

En kötüsü de çifte vatandaşlık alamıyor olmak. Sayenizde bir kaç bilgilendim hocam çok sağolun, r10+ verdim