Dbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba.
Bağımsız denetim işi yapan bir müşterimin sitesine, http://kgk.gov.tr/Assingments/2/0/So...C4%B1mlananlar bu linkteki son yayınlanan haberleri eklemem gerekiyor. KGK bunu kendisi zorunlu kılıyor, yani illegal bir durum yok. Bunun kodunu RSS ile nasıl çekebilirim? Site PHP tabanlı bir site. Wordpress değil.
Kodları aşağıya oluşturabilirseniz yada nerden/nasıl yapabileceğimi söylerseniz ben de yapabilirim.
Ücretsiz bir şekilde kimsenin kodu hazırlayıp sunacağını sanmıyorum ama temel düzeyde php bilginiz varsa şöyle bir yol izlemeniz gerekiyor.

php curl ile ilgili sayfanın kaynak kodunu çektirirsiniz sonrasına preg_match fonksiyonları ile kaynak kodda bulunan "<div class="announcements">(.*?).</div>" şeklinde haber başlıklarını ve urllerini alıp (parse edip) döngüye sokacaksınız. Döngü içerisinde elde ettiğiniz haberin detay urlsine tekrar bir curl ile haber detayın kaynak kodunu alacaksınız ve "<div id="ContentPlaceHolder1_divHtml">(.*?).</div>" arasındaki haberin metnini çekip kendi veritabanınıza ekleteceksiniz. Bu php dosyasını yazdıktan sonra cronjob tanımlayarak belli aralıklarla otomatik haber çektirmesi yapabilirsiniz. Haberi veritabanınıza ekletmeden önce haber başlığını kendi veritabanınızda var olup olmadığını sorgulatırsanız yoksa ekletirsiniz böylece iki kere aynı haber eklenmemiş olur. İzlemeniz gereken yol bu şekildedir.

Eğer bu adımları sağlayacak php bilginiz yoksa php bot kodlayan bir yazılımcıyla anlaşıp daha az zaman ve düşük maliyetle bot yazdırmanızı öneririm.