Bu benim de ciddi derdim, son zamanlarda çok sık olmaya başladı, o paraya ihtiyacım olduğu için güzelim domainlere 1 TL.den artırmalar açıyorum ve günlerce bekliyorum ondan sonra ya birden forumdan offline olmalar, ya bekletme peryotları, adama ödemeyi hatırlatıyorsun yapması gerekeni yapması gerekirken sana trip atıyor. Kimse benim için vicdan filan yapmıyor. Benim sorumlulukların varmış, ödemelerim varmış kimsenin umrunda değil.
Mecbur muyum haklı olduğum halde terbiyesizlik çekmeye ?
Değilim. Ödemeyene negatif tradei veririm. Ban için şikayet edip etmeme hakkımı da kişiye göre kullanırım. Zamanında ödeme yapmamışsa ve domaine başka alıcı bulduysam satarım kimse kusura bakmasın, bakarsa da baksın. Saygı karşılıklıdır. Benim hayatımın aciliyetleri onların keyfini bekleme lüksüne sahip değil. Ödemeyecekse neden baştan teklif veriyor, vermesin, kimsenin ekmeğiyle oynamasın, ayıp.
Ödeyecek insan kendini her cümlesiyle belli eder, saygılıdır, lafı uzatmaz sağa sola çekmez, domaini hızlıca kendi paneline almak ister, %90'ı da aynı gün hızlıca ödemesini yapar, tecrübeyle sabittir. Mırın kırın edenler, saklananlar, cevap vermeyenler, offline olma numarası çekenler ya kararsızdır, ya parası yoktur ve seni oyalıyordur
ya da ödememenin bahanelerini arıyordur.
İstisnaların bile çok düşük yüzdeli bir istatistiği vardır, %20'lik, %30'luk, %40'lık istisna olmaz.
Son olarak şu bilgiyi vermek isterim:
O domainin değerli olduğunu bilecek bilgiye, bulacak ve yakalayacak beceriye, doğru sunuşa sahip biri hasbelkader bir zekaya sahiptir. Bunu yok saymaya çalışan kişi biraz da dönüp kendisine bakmalı, değil mi?