digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli hocam makedonya'da inşaat malzemeleri satarsanız elbette sıkıntı yaşarsınız.
Enflasyon sıfır, yani iç talep çok düşük. Bu da Makedonya iç pazarına yönelik pazarlama ya da üretim yapıyorsanız sizi batırır.
Makedonya bilişim, dropshipping gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalar için muhteşem bir yer.
Bir çok insan yok belize ya da offshore ada ülkeleri gibi yerlere şirket açıyor.
Makedonya avrupa'nın göbeğinde, bize çok yakın ve avrupa birliğinde değil ama bankacılık ve ticaret sistemine entegre.
Yani gider gösteremediğiniz uluslararası kazançlarınız için %10 gelir vergisi ile cennet gibi bir ülke.
Ben senede %20 eksik vergi verirsem, o artan para ile her ay bir ülke gezerim, makedonya'daki hayatın sıkıcı olmasını umursamam.
Türkiye'de hepimizin hayatı şenlik havasında mı geçiyor? İzmir'de yaşıyorum sabah 9 da ofise geliyorum, gece 10'da eve gidiyorum.
Haklısınız değerli hocam dediğinize katılıyorum Makedonya vergi kaçırmak için ideal bir yer ama umarım Türkiye Cumhuriyeti'nin alacağı vergiden değildir.