Vhisne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum bana tarih öğretme sağol Moğolların aynı zamanda alamutu yıkanlar olduğunuda biliyorum merak etme

Soru cengizhan türkmüydü ? sen cevap olarak türk düşmanıydı diyosun. Diyorumki sana ilk türk yazıtları olarak kabul ettiğin orhun kitabeleri dahi moğolistanda bu moğollar nasıl türk olmuyor ?

Cumhuriyet rejimiyle insan haklarıyla temelleri atılmış bi çağda yaşayıp 1200 yıllarındaki durumları yorumlarsanız o iş öyle olmaz, tarih böyle okunmaz haberiniz olsun bundan

sizin yukarıdaki yorumunuzda yazmış olduğunuz orhun kitabelerindeki mantığınıza göre, şuanda Viyana ya 20 km uzaklıkta ki bir Avusturya köyünde yaşayan Avusturyalıların da Türk olması lazım hocam, e sonuçta Viyana kapılarına kadar dayandık öyle değilmi?
Yani diyeceğim o ki, sınırlara göre bir halkı milletleştiremeyiz, o bölge şuan Moğolistandır, O zamanlar Türklerin hüküm sürdüğü, sonrasında göç, savaş, doğal afet vs. vs. çeşitli nedenler ile ayrıldıkları topraklardır.
Asıl tarihi yukarıda anlattığım Avusturya örneğindeki mantıkla okursanız çok şey kaybedersiniz, benden size bi dost tavsiyesi

KraLL54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Komik bilgiler. İnsan öldürdüğü için karbondioksit falan filan.
Yaktığı kütüphaneler ne olacak? Bugün bazı bilim insanları insanlık tarihini 100 yıl geriye götürdüğünü söylüyor. Belki 100 yıl ileride olsaydık karbondioksit konusunda da bir ilerleme kaydederdik.
hocam keşke 100 yıl geri gitsek.. Tarihin yeniden yazılacağı söyleniyor.. Onu da geçtim, yani öldürdüğü insanlarla karbondioksit salınımını engellemesini öven, şuan mevsimlerin düzenini cengizhanın kestiği insanlar sayesinde var olduğunu söyleyen biriyle bu konuda tartışıyormuşum bende iki saattir, şimdi sayenizde farkettim bir daha cevap yazmayacağım.