Talep ettiğiniz yazılım eticaret + crm olarak geçer. Online ödeme altyapısı sadece bir modül ve özelliktir. Mevcut crm programları (sass) tabanlı örneğin: paraşüt üyelik alarak oradan gelen "API" lerle eticareti entegre edip çalışabilirsiniz bu en uygun (en ucuz) yoldur. kendiniz bu projeyi 0'dan yaptırmanız durumunda;
- Topluluk tarafından geliştirmesi güçlü (Örn: Laravel) bir yazılım
- Mysql
- ReactJS (Panel)
- React Native (Mobil Uygulama) şeklinde yaptırabilirsiniz.
Yazılım anlatırken basit görünse bile içerisinde yüzlerce özellik olacaktır. Ve ileriye dönük geliştirme düşündüğünüzü varsayarak yazılım;
- Coding Standarts (PSR4 ve PSR7)
- Design Patterns
- Solid
yapılarını taşıma ve Docker kapsayıcısı üzerine inşaa edilmelidir. Projenizin profesyonel bir şekilde global standartlara uygun olarak teslim edilebilmesi açısından projede;
1- Grafiker,
1- Frontend Developer
1- Mobil Developer
1- Backend Developer
1- Veritabanı Uzmanı
1- Test Mühendisi
Frontend ve Backend developeri bir götürmek isterseniz yerine 1 Fullstack Developer gerekmektedir. Veritabanı tasarımını backend developer ben yaparım derse gerek yoktur. Piyasada bu arkadaslar ortalama;
Grafiker - 2500 - 4000
Frontend - 2500 - 4000
Mobil Developer - 2500 - 6000
Backend Developer - 3500 - belirsiz (12 bin tl maaş alan Senior Php Developer biliyorum)
Veritabanı Uzmanı - 4000 - belirsiz
en düşük ihtimalle 1 aylık maaş maliyeti sgk + yemek + yol hariç;
15-20 bin tl'yi bulacaktır.
Bir diğer konu tc kimlik no doğrulama yapılabilir, ancak edevlet ile giriş sadece devlete entegre yani devletin kendi hizmet servislerinde var diye biliyorum. tam fikir sahibi değilim.
Saygılarımla,