Öncelikle bilgi ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim.

Aslında bende tam olarak nereden başlayacağımı bilememek ile beraber elimde bir kaç imalatçı firma ve bu firmaların ihracat yapma isteği olduğundan bir platform olarak alibabayı tercih ettim. Aslında bu işin farklı usûlleri de olabilir ki siz yapıyorsunuz. Ben dediğim gibi hevesli ve istekliyim. Kendimce biraz araştırdım ve böyle bir yol buldum. Lakin mesela siz hocam her ürün için site oluşturuyoruz dediniz ya mesela elinizde cnc makinası var bunun ile bir site açıp google reklamları üzerinden mi müşteri çekiyorsunuz? Kullandığınız platformlarda var mı?
Bu bir sektör, bu işe nereden başlamak daha doğru olur sizce?
Her ürün için bir site değil aslında her firma için bir site firmaların bir den fazla ürünü ve bu ürünlerin birden fazla modeli oluyor.
Her firma için bir site her sektör için bir firma aksi halde kimseyle çalışamazsınız her ürünün tek üreticisi olması üretici ve sizin aranızda bir güve bağı oluşmasını sağlar. Müşteriler için ac gçzlü olun ama üretici için tek ve sadık kalın.
Elimde hiç CNC firması yok olmadığı için konularımda bolca örnek olarak kullandım CNC makineleri benim için kar marjı düşük ürünler kendi ürünlerimi konuya eklemedim.
Site konusunu konumda anlattım aslında orada güzel bilgiler var ama bir kaç şey ekleyeyim.
Siteniz için google reklamları çıkabilirsiniz ama sitenizde reklam olmasın siz reklam veren olun sitenize gelen hitlerden gelir elde etmeye çalışmayın zaten günde 10 15 hit alan bir ihracat sitesi normal bir siteden daha karlıdır. 15 hitin 5 tanesine teklif verseniz bu sizin için başarıdır.
Müşteri bulmak için izlediğim yollar.
Google reklamları
Müşavirlikler
Google aramaları (ürünün anahtar kelimesi ve türevlerini arayarak muhtemel alıcı bulmak)
Yurt dışı bağlantıları bir çok insanla çalıştık çalışıyoruz.
Fuarlar
Müşteri ziyaretleri 2 yıldır yapamıyorum yoğunluktan ama bu sene inşallah yapacağım. İnternetten bulduğum firmalardan randevu alıp o ülkede bulunan bu iş kolunun patronları ile görüşüyorum ayaklarına giderek yada o ülkede temsilcimiz varsa onu yolluyoruz. (Forumda temsici aradım ama bulamadım 3000 Euroyu kimse beğenmedi)
Farklı platformlar var tabiki her ülke için ve her iş kolu için çalışma yaptığım ürünlerimi tanıttığım onlarca platform mevcut ama bu biraz ticari sır niteliğinde yinede isterseniz bir site paylaşayım bir çok ülkedeki ve bir çok sektördeki firmaların bilgileri mevcut aslında çok kullanmadığım bir site ama başlangıç olarak işinizi görecektir.
https://2gis.ae
sondaki uzantıyı ru , it ,ua gibi bir kaç domainle deneye bilirsiniz hatırladıklarım bunlar ama bildiğim kadarı ile bir çok domain vardı
gayet güzel anlatılmış ve doğru noktalar var.
sektörler mantıklı
Yararlı bilgiler için teşekkürler hocam, değerini bilene büyük ekmek kapısı..
Keyifle okudum çok yararlı bilgiler mevcut. Özellikle ihracat yapmak isteyipte işin içinden bir türlü çıkamayanlar için oldukça yararlı olmuş.
bir solukta sonuna kadar okudum cok yararlı oldu bu işlere yeni başlıyorum arkadas grubu olacak bu arada yakın şehirlerdeyiz musait birgününüzde biryerlerde oturup birşeyler içip istişare yapmak isterim sizin içinde uygun olursa.
mersindeki benim abi, konuşmuştuk
Merhaba hocam,
E-ihracat ile ilgili yazınızı okudum gerçekten çok güzel. bu sektöre girmek isteyen biri olarak çol faydalandım. Bende bu sektörde iş yapmak istiyorum. bu konuda bahçeşehir üni-alibaba.com ortalıklığında bi eğitim veriliyor. Bu eğitimden faydalanıp şirketlere danışmanlık hizmeti vermek istiyorum. Ve ayrıca yapabilirsem eğer kendimde yapmak istiyorum.
Bize verebileceğiniz bir tavsiye varmıdır? Bu eğitimi almadan da bu işe girilebilir mi?
Twşekkür ederim
Bu konun devamı olarak bir konu daha açtım bu makaleleri görmemişim yoksa hepsini bir yayınlardım.
https://www.r10.net/nedir/1955075-e-...un-devami.html