Sungmert adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar.

Geçenlerde şöyle bir tweet attım;

"17-18 yaşlarımda erkenden evlenmek isterdim, şöyle 24-25 olayım derdim hep. Fark ediyorum da öğrenecek birçok dil, gezecek birçok ülke, kazanacak birçok tecrübe, okunacak bolca kitap ve çıkaracak ne de çok ders varmış... Dolu bir insan olarak evlatlarımın başını okşama dileğiyle."

Sizin fikriniz nedir? Evli olanlar, bekarlar, ağzı yananlar... Buyrun sohbete...

Sizden tek ricam siyasi (maddiye tabiiki giricez ama siyasete dem vurmadan) yorumlar yapmamanız.
Çok derin konu ))
Ama evlilik öğrenilecek dillere, gezilecek ülkelere engelse. O evliliğin zaten yapılmaması gerekiyor.
Çünkü evlilik dediğinizde kendinize bir yol bir hayat arkadaşı alıyorsunuz demektir.
Eğer evlendiğiniz kişi sizi sadece ev arkadaşı yapacaksa o evlilikten bir gün sıkılıp başka sulara yelken açarsınız zaten.
Ama şunu söyleyebilirim ki. Atadan Babadan karşılıksız destek yoksa 20-25 yaş arası gezecek parayı kazanmak kolay değil.
En güzeli hayata erken başlamak, 20-24 arası okulu askerliği bitirip evlenip 2 çocuk patlatmak.
Sonra bu çocuklar Siz 45 olana kadar üniversite çağına gelecek ve size bağımlılıkları kalmayacak.
Sonra siz de gezeceğiniz ülkelerin ve öğreneceğiniz dillerin peşine düşebilirsiniz.
Ortalama insan ömrü uzuyor. Yaşlılıkta geçireceğiniz süre de uzuyor.
Hayatın ilk 30 yılı süper de, son 30 yılınız da yalnız kalmak istemiyorsanız çocukları erken yapıp çocuklara özen göstermek gerekiyor.
Çünkü biz aslında çocuk değil, gelecekteki arkadaşlarımızı yaparız.
Çocuk ilk 20 senede ne kadar köstek olursa size, eğer aile sevgisi ve bağı ile büyüdüyse hayatınızın son 20 senesinde de en büyük desteğiniz olur.