Ben 23 yaşındayım o yüzden samimi konuşacağım.
Okuyorum, nişanlımı yaşadığım şehre aldım ailesinin rızası ile. Kendisi 2000 Tl ile garsonluk-kasaya bakma işi yapıyor bir kahve dükkanında iyi bir markadır. 10 Saat çalışıyor yani normal asgari ücret alıyor. Burada da kiralar dediğiniz gibi kutu kadar eve ki şu an evleri öyle benim odam kadar evleri var (Bir arkadaşıyla kalıyor) 950 tl veriyorlar. Ben sadece ilk maaşını alana kadar yardım ettim kendisine şimdi o bana yardım edicek durumda.
Önerim: Kendinize bir ev arkadaşı bulun ve kira 2 hatta 3'e bölünsün mesela ben 3 kişi kalıyorum. Kiram 310 tl.
Ve böyle bir markada aynı işi yapın mesela garsonluk. Yorulursunuz fakat aldığınız para borçlarınızı ödemeye kadar yeter aydan aya. Sadece sosyal hayat çok yaşayamazsınız onu da evde film dizi izleyerek ve bilgisayar ile geçirirsiniz ki bundan şikayet edecek gibi durmuyorsun. Öğrenciyim hepimizin durumu şu an bu.
Uzulsav veya zekasal bir engeliniz yok sanırım. Eğer olsaydı hem babanızın evinde durmak zorunda kalırdınız kalmasanız bile çalışamaz sadece devletin aylık engelli maaşı 650 tl ile geçinmek zorunda kalırdınız. Dediklerime lütfen pozitif yaklaş. Bu daha uzun uzadıya konuşabiliriz buradan.