ototu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
r10da birçok kişi (ben de dahil) benzer maddi ve manevi zorlukları yaşamış, konunun altına yazılanları görünce. konuyu açtığından beri iş konusu,vs birçok problem çözülmeye başlamış. inşallah çok daha hızlı ve çok daha rahat şekilde çözülür geri kalan sıkıntılar. buradaki insanların ya da onların tanıdıklarının sıkıntıları ve problemleri çözmene daha hızlı yardımcı olması adına lütfen şu ilk postuna biraz daha detay yazar mısın? bu sayede insanlar elindeki imkanları kullanarak işin bir ucundan tutabilirler mi daha rahat görmüş oluruz?

(ilk birkaç sayfayı ve son 2 sayfayı okudum, belki diğer sayfalarda detaylardan bahsetmişsindir ama konunun en başına da ekleme yaparsan daha faydalı olur. bunu okuyan ve yardımcı olmak isteyen arkadaşların durumu daha iyi anlaması için istiyorum.)

* yaşını tam bilemedim ama genç bir kardeşimizsin anladığım kadarıyla. tam yaşını ekler misin?
* bir iş için anlaşmak üzereymişsin. inşallah anlaşırsın, çalıştıkça daha rahatladığını göreceksin. çarklar durunca insanın psikolojisi bozuluyor, ama yavaş da olsa çark dönmeye başlayınca daha da rahatlayacaksın. iş konusu hal olmazsa yapabileceğin işleri ve iş konusundaki son durumu ekler misin?
* galiba en ciddi sorun şu an için kira. yaşadığın yerden başka bir yere geçme ihtimalin olursa geçmeyi düşünür müsün? taşınmana engel olacak birşey var mı? (mutlaka bu civarda yaşamalıyım diyeceğin birşey?) bazı arkadaşlar seni diğer illere davet etmişler onun için soruyorum. yani kira sorunun illa istanbulda mı çözülmesi lazım yoksa başka alternatifler de düşünülebilir mi?
* kira harici aylık diğer giderlerini yazar mısın? (geçmiş borçlar hariç) sigara, alkol, vs şeyler var mı? varsa bırakabilir misin?
* şu ana kadar ki borçlarını ve ne zaman ödemelerin yapılması gerektiğini yazar mısın? (kirayı yazma)

bu şekilde durumu kısa zamanda anlayabilirsek, arkadaşlar sorunları nasıl çözebiliriz daha iyi fikirler verirler. (kirayı belki yardımlar, belki başka yere taşınmayla çözerler mesela. ya da eski borçları nasıl halledeceğini taksitli telefon alıp satmaktan daha etkili şekilde çözmen için fikir verebilirler. vs)

senin şu an ki ruh halini bildiğim için bunları eklemeni istiyorum senden. sakın yanlış anlama liseden bu yana 300 bin tl üzerinde borç ödemiş biri olarak söylüyorum. Allah bir şekilde yardımcı oluyor, sakın mantığını kaybetme. 10 senede olsa bir gün o borçlar bitiyor..
Yorum ve önerizin için teşekkürler, konumu güncelledim.