Öncelikle herkese hayırlı geceler, eskiden bu dertten muzdarip bir kardeşin olarak yazıyorum, aynen dediğin gibi 13-14 yaşlarında eğlenceli geliyor,maçlar falan ooo kuponun altında yazan tahmini para falan,hava atarım neler yaparım çocuk kafası ile başlıyor çoğu insan bende buna dahilim daha sonraları bu alışkanlık bağımlılığa dönüşüyor, sırf oynamak için yalanlar söyleniyor 3-5 kuruş ele geçse bile oraya gidiyor, çevrenden soyutlanıp içine kapalı bir tip oluyor ve aklını sürekli bunlar meşgul ediyor, rulet gerçekten berbat birşey mesele kazanıp kaybetmek değil ne kadar kazanırsan kazan zaten fazlasını kaybedeceksin, sebep çok açık Allah haram dediği şeyden sana huzur ve mutluluk vermez ve kazandığın paraların kat ve kat fazlası çıkar, son 20 senenin milli piyango kazananlarına bakalım son durumları nedir ne değildir, şimdi bazıları çıkıp anlatıyor diyor ki

hoo abi ben olsam yatırım yaparım, onlar ne anlar ki parayı doğru kullanmak mesele vs.. hayır güzel kardeşim unuttuğun bir şey var o paraya Allah haram demiş ve sen o paradan ne bereket göreceksin ne hayır ve sonunda batacaksın yada ecelin geldiyse batmadan o paraları bırakıp ahirete intikal edeceksin çünkü biz müslümanız aklına şunu yerleştirirsen bütün kumar cinslerinden uzak durursun 'ben ne kadar kazansamda Allahın bunda rızası yok ve her türlü fazlasını kaybedicem yada belaya batıcam' şeytanın çok kazanırsan yardım yaparsın vs.. aldatmalarıda sidikli su ile abdest alınır mı bunu aklına getir..