"Ok ancak geri çekilerek atılır.Hayat seni zorluklarla nekadar geri çekiyorsa, okadar daha ileriye fırlatacağı içindir."
Bol cefanın sefası daha boldur. Dürüst, azimli ve sabırlı çalışırsan istediğin hayatı elde edebileceğinden en ufak bir şüphen olmasın kardeşim.
Bu hayatta herkesin kendine göre büyük dertleri vardır. Dertsiz bir insan yoktur. Çevremde milyonlarla oynayan senden daha mutsuz vaziyette insanlar var emin ol. Insanoğlu sürekli kendinde olmayanı görür ve arzular. Elindekilerin değerini anlayabilmesi için kaybetmesi gerekir. Bana göre en değerli şey'e.. yani sağlığa sahipsen gerisinin gelişi zaman alsada imkansız değildir. Sağlık yerinde olmadıktan sonra maddiyatla şifa sağlanmaz.
Atman gereken ilk adım, hayatını sürdürebilecek, günlük giderlerini sağlayabilecek bir reel iş bulmak. Sanırım İstanbul'da yaşıyorsun. İşkur merkezine gidebilirsin. İşkur merkezlerinde bir pano vardır, vasıfsız eleman ilanlarını asarlar. Hiçbirşey yapamasan bulaşıkçılık yapabilirsin, garsonluk yapabilirsin. İşin ayıbı olmaz. 1000-1500 liralarla geçinemeyeceğini düşünebilirsin, ancak vaktinin çoğu çalışarak geçtiğinde stabil giderlerinde azalacaktır. İşkur merkezlerinden birşey çıkmazsa Kadıköy'de boğadan rıhtıma inebilirsin. Binlerce, onbinlerce dükkanda elbet seninde yapabileceğin bir iş var. Kimileri dükkan camına yapıştırır, kimi yerde şans ayağına gelir vs.. Ama biryerden başlamalısın. 1000-1500 ile yaşamını sürdürürürken sürekli yeni iş'ler yeni fırsatlar kovalayacaksın. Zaten biryerde çalışmaya başladıkça, gidip geldikçe, sosyalleştikçe yeni iş fırsatları kendi kendine senin ayağına gelecek. Normal bir yaşıtın günde 8 saat çalışarak yettirebiliyorsa sen 16 saat çalışmak zorunda kalacaksın belki ama bu hayatın boyunca böyle gitmeyecek. Zamanla emin ol çalıştıkça hem psikolojin pozitif yönde gelişecek hemde sahip olduğun yeteneklerin, kabiliyetlerin farkına varacaksın. Çok ünlü bir turizm acentesinin üst düzey bir yetkilisi çocukluk arkadaşımdır. Biz okula giderken o şehirlerarası otobüslerde terminallerde su satardı simit satardı. Şuan geldiği noktaya basamak basamak değil, santim santim ilerleyerek geldi. Evet sana göre daha şanslı doğmuş insanlar görebilirsin bu çok doğal. Ama senin sahip olduğun şartların yarısına bile sahip olmayan insanlar var bunu bil.
Konuşması kolay diyebilirsin. Ama söylediklerimin doğru olduğunu zamanla başardıkça, yol katettikçe daha iyi anlayacaksın. Başaracaksın ve nasıl başarılabileceğini kurduğun yuvanda çoluğunla çocuğunla paylaşacaksın. Onların senin çektiğin zorlukları çekmemesi için çabalayacaksın.
Bol şanslar, yolun açık olsun.