Bunu unutmuşum bunuda buraya ekliyorum

İhracat iş planın geliştirilmesi.
Eğer biz bir ürünü yurt dışına satmak istiyorsak bunun için kapsamlı bir plan yapmamız gerekiyor kısacası attığımız her adımı hesaplayıp buna göre planlarımızı hayata geçirmemiz lazım.
Bizler firma değiliz şimdilik yani bir çok şeyi düşünmek zorunda değiliz buda bize daha hızlı hareket etme şansı veriyor. Normal bir firma iş yeri giderleri ve işçi maaşları gibi bir çok faktörü planına dahil ederken biz daha basit daha etkili planlarla hızlı ve etkili olabiliriz.
• Analiz strateji belirleme
İlk stratejimiz uygun bir firma bulmak evet hepimizin sorunu. Bulacağımız firmalar eğer global pazarda yer sahibi olmuşlar ise yani daha önce ihracat yapmışlarsa bizim için daha uygun olacaklardır , sonuçta işin yürüyüşünü biliyorlar ve size alıcı bir firma daha önce nerelere ihracat yaptınız diye sorduğu zaman bolca referansınızın olması tercih sebebidir.
Bir çok derste firmalar ile ilgili bilgi verdim nasıl bulacağınıza ve nasıl anlaşacağınıza kadar anlattım ama her türlü soruyu sorun arkadaşlar kafanızda bu konuyla ilgili bir soru kalmasın hatta bulduğunuz firmayı benimle paylaşırsanız bende bir incelerim.

İkinci stratejimiz ürünler evet firma kadar üründe önemlidir eğer bir ürün kalitesizse veya Avrupa , Amerika gibi ülkelerdeki fiyatlar sizi cazip kılmıyorsa o üründen uzak durun.
Bunun için şöyle bir şey geliştirdim ben önce ürünü araştırıp sonra firmayı araştırıyorum eğer ciddi anlamda ürünler çok satılan ürünlerse hiç düşünmeden girin. Peki bir ürünün pazar payını nasıl anlarsınız ? eğer o ürün birden farklı sektörde kullanılıyor ise satış yapacağınız sektör sayısı artacağı için o ürünün satılma ihtimalini yükseltecektir.
Örneğin. CNC makinelerini kullanabilecek sektörler ;
o Mobilya sektörü
o Metal işleme sektörü ,
o Reklamcılık sektörü
o Elektronik montaj Sektörü

Peki CNC makinesini kimlere satabiliriz.
• Üretim sanayisi
• Otomotiv sanayisi
• Endüstriyel üretim
• Fabrika ve atölyeler
• Baskı ve matbaa
• Fabrikasyon ya da kaynakçılık
• Taşlama gerektiren imalat alanları
• Montaj işlemlerinin yapıldığı fabrika bölümleri

Birde lazer epilasyon makinesine bakalım bu makineyi kimler alır kimler kullanır sadece tek bir sektör oda güzellik salonları veya bayan kuaförleri sonuç olarak CNC makinesini satmak daha mantılıdır satılacak sektör sayısı birden fazladır satın alabilecek iş kolu daha fazladır.