sgcreative adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konsept ile ilgili gram fikriniz yok sanırım. Bu tür videolar çalıntı olarak geçmez twitch öyle bir yer değil hocam. Yayınların komik anları derlenir paylaşılır ve insanlar bunlara güler çalıntı ile alakası yoktur. Ayrıca yayıncılara yapılan bir destek türüdür.
Yanımda tartı yok. Ama sizden daha ağır bilgiye sahip olduğumu söyleyebilirim. Tartı ayarlarsanız tartarız bi ara. Fikirlerim elbette var. Fikirlerden ziyade deneyimim ve bilgim de var. Ben burada youtube izleyicisi olarak yorum yapmadım. Bu işten ciddi paralar kazanmış, diğer yandan ne tür kanalların felakete uğradığına şahit olmuş ve ileride hangi kanalların başının ağrıcağını az çok bilen biri olarak yorum yaptım. Youtube artık eskisi gibi değil. Youtube da yarı - özgünlük diye tabir edilen olayı dahi istemiyor artık. Tamamen özgünlük istiyor. Videoların alıntı olduğunu zaten kimse inkar etmesin. Videolar başka kişilerden alınıp editlenince özgün olmuyor. En fazla yarı özgün diyebiliriz buna. Şu an için bir sıkıntı yok. Devam edilebilir bu kanala. Ancak EN BAŞTA yaptığım yorumun arkasındayım : Uzun vadede bu konsept ya para kazanması kapatılır, ya da kanalın kendisi kapanabilir. Bu yorumu bir dost tavsiyesi kıvamında yaptım. Katılırsın katılmazsın o ayrı mesele. Saygılar.

hizirplay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çalma yok hocam,var olan birşeyi alıp ya editleyip koyuyoruz yada aynı şekilde bırakıyoruz.Ayrıca yayıncılar bu videoları izliyorlar,bir nevi destek çıkıyorlar.
Başkasına ait video alıp onu editleyince video senin mi oluyor kusura bakma öyle değil maalesef. Biliyorum. Sen şimdi içinden şunu diyorsun : "ya bi çok kanal var bunu yapan. Ben niye yapmayayım". Dediğim gibi bi kaç ay yürür kanal. Ama uzun vadede konsepti değiştirmezsen sıkıntı yaşarsın diye düşünüyorum. Youtube artık tamamaen özgün kanal istiyor. Yavaş yavaş yarı özgün ve spam kanallar azalıyor yok oluyor.