MortalKombat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kaza kurşununa gitmeyin
Aynen hocam Türklerin pek sevilmediği ama yinede vizesiz giriş hakkı olan bir ülkeden bahsediyoruz. Amacım selfi çekmek belki şehir merkezinde yürümek Samsuna Odessa bakmak gerçi oradan göremem galiba önümüzde Kırım var. Olsun Karadeniz karşı kıyısı sonuçta. Gittin mi gittim. A rafet Ukraynaya gitmiş desinler diye belki

Boggie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabi ki toplu taşıma var ama insanlarla anlaşmak sorun. Kimse İngilizce bilmiyor. Yanınıza Grivna ya da dolar almanızı öneririm. Bizim para onlara bir şey ifade etmiyor. Ola ki bir ihtimal üzerinizdeki parayı sordular en azından hazırlıklı gitmiş olduğunuzu anlarlar. Bir de dış görünüşe önem veriyorlar. Bir kere esmer ve sakallı herkesi bir tarafa çekiyorlar. Dönüş biletinin onlar için ne kadar inandırıcı olacağını bilemiyorum. Günübirlik gidip dönmedim ama 4-5 defa gidişimde anladığım çok dikkat ediyorlar. Yani bir şekilde ikna olmaları lazım. Mesela cebinizde 200 TL ve günübirlik gidiyorsanız biraz soru sorabilirler. Bu arada bugün de bir haber çıktı. 15-60 arası erkek Rus vatandaşlarının Ukrayna'ya girişi yasaklanmış. Bu bile aslında giriş çıkışlara ne kadar önem verdiklerini gösteriyor.
Ukrayna'nın doğu bölgesinde ayrılıkçı Ruslarla sorun var. Olağanüstü hal ilan edildi. Rusları komple kapattılar. google translate kullansam sorun olur mu. Benim için uçaktan inince toplu taşıma nasıl binerim o durum söz konusu. Bende derim günü birlik Ukrayna merak ettim ve geldim efendim derim. Akşam gideceğim derim. Ya aynı durum gürcistanda var. Geçende youtube bir haber yakaladım. Bu sarpi'de hemen kilise var yanına bizim Türk iş adamı kumarhane açmışlar halk galyana gelmiş. Sınırda ki kiliseyi bilen bilir. Eski bir yapı. Türklerden nefret etmelerini anlayabiliyorum.

tatarhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hiç eğlenceli değilsin
Hocam Antalya'da şok yaşadım. Bizim buralarda sokaklarda göremezsiniz. Muratpaşa yürüyorum sol kısımda iki mini etekli bayanve çizme giymişler. Ben abaza değilim. Ancak Samsun'da bu yok. Var ama eğlence mekanlarında. Ama burası alalade sokak yani. Kadıköyde keza vapurda süper minili bayanlar tanrım dedim harbi yokluktan varlığa gelmişim dedim. Yanımada o kırgız güzel oturunca hepten dibim düştü. İşte o an bekar olmayı çok düşledim. Antalya sonuçta sıcak memleket. Burada kaç gündür sürekli yağmur yağıyor. Orada yağıyor ama güneş açıyor sonra bir daha ama güzel.