seochu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardesim hayirli geceler. Ben bayan kuaförüyüm. Evde yapabilecegin bir islem degil kesinlikle. Gri tonajlar ekstra acik sarının üzerine yapılır. Yani işlem öncesi saclarda dorelik (Kızarıklık) kalmaması lazım. Bunun içinde profesyonel boya kullanılması lazım. İşi erbabına bırakmanı ve saçlarını riske atmanı tavsiye etmem.
Vesselâm
Herhangi bir bayan kuaförüne gitsem acaba bir erkeğin saçını boyarlar mı ? Bunu düşündüm fakat biraz şüphede kaldım Erkek kuaförleri sanıyorum ki saç boyamıyor.

medyahakimi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam geçen sene bu zamanlarda ben de gri yapmıştım. İlk önce İstanbul'da hatrı sayılır kalitede olan bir kuaföre emanet ettim saçlarımı, içine etti. Yaktı ve üç numaraya vurdurmak zorunda kaldım.
Sonrasında evde kendim yaptım, istediğim renge ulaştım.

Sırasıyla anlatayım;

Saçların gri olması yada boyanabilmesi için öncelikle saçların muhteşem derecede açılması lazım. Piyasada içinde ağır amonyak içeren ürünler, açıcılar vs kullanma saçların yanar.
Watsons mağazalarından alışveriş yaparsan her şeyi orada bulabilirsin, kaldı ki benim kullandığım gri boya sanırım TR'de bir tek orada var.

1- Palette Uil Ultra Yoğun Renk Açıcı boyadan almalısın. 6-7 tona kadar açıyor saçlarını. Bununla üzerindeki talimatları takip ederek saçlarını boya. Fön makinesiyle ısı verirsen daha etkili olur ama 10 saniyeden uzun tutma yine saçların zarar görebilir. Saçların, Donald Trump saç rengine ulaşacaktır. Güzelce yıka, kremle ve 1 saat bu renkle bekle. Bu süreçte aynaya bakma civciv gibi hissedersin.
2- COLOUR FREEDOM marka Metallic Glory Saç Boyası Silver Grey olanından al ve yine üzerindeki talimatlarla kuru saça uygula. Boya bir süre sonra saçında rengi koyulaştıracaktır, korkma siyah olmayacak.
3- Saçını gri yaptıktan sonra artık sıradan şampuan ve saç kremlerinden uzak dur. Saçın yeşil olur, sarı olur vs garip bir renk alabilir. Artık Mor Şampuan denilen Gri saç boyası koruyan ve rengin ömrünü uzatan şampuanlardan almalısın. Ben, Loreal Serie Expert Silver Şampuan ve Loreal Density Şampuan Set kullandım. Aynı markanın saç kremi de var, eğer kullanmazsan saçların keçe gibi olabilir.

Dikkat etmen gereken şeyler; saçların çok koyuysa 1. maddedeki boyayı 2 gün arayla uygula ve saçının tam açılmasına izin ver. Açılan saç truncu ya da yer yer farklı renk gösterirse gri boya da dalgalı ve gölgeli olur. Boyanın kutusunda hangi renk görünüyorsa o rengi elde etmelisin. Mor renki silver koruyucu şampuanı muhakak kullanmalısın.

Dediğim gibi her şey saç yapına bağlı. İnşallah başarılı olursun, kolaylıklar
Zamanını ayırıp tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim hocam, bu adımları izleyerek ilerleyeceğim. Zaten bir tutam saça uygulayacağım bakalım neler olacak.