Boggie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ukrayna'da taksi şoförleri aynı bizimkiler gibidir. O yüzden Ukrayna'da da UBER kullanılabilir. Zaten dil de bilmiyorlar. Gideceğiniz noktayı seçtiğiniz için hiçbir şey demeden götürüyorlar. Bu arada kimlikle giriş yaparken bir form veriyorlar onu dolduruyorsunuz. Bir kaç arkadaşımı odaya çekip üzerlerinde ne kadar para olduğuna bakıp kamera karşısında saymalarını istemişler. Cebinizde onları tatmin edecek kadar para yoksa biraz şansa kalıyor. Çünkü adamlar ne kadar para harcayacağınıza bakıyor. Sonuçta turist olarak gidiyorsunuz. Ayrıca nerede konaklayacağınızı sorup onun için de belge isteyebiliyorlar. Bu benim başıma geldi. Rezervasyon çıktısını göstermiştim.
Sağolasım hocam bilgiler için. Ben şimdi dönüş biletini göstersem yeterli olur sanırsam. Mesela atıyorum bu gün sabah 05:00 uçağıyla gidip, yine 22:00 uçağı ile dönebilirim. Fazla para ile gitmeyi düşünmüyorum. Belki içmek için Setur viski rakı almak için nakit oda 200 TL falan. Toplu taşıma sistemi için akpil falan o tarz illa vardır. Ne dersin hocam. Benimkisi günlerce kalmak için değil. Maksat ülke değiştirmek.

emretanerc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kesinlikle YandexTaxi kullanmanı öneriyorum.Biz gece 2-3 gibi indiğimiz için havalimanında otobüs yoktu.Mutlaka vardır ama ingilizce bilen kişi sayısı çok az anlaşamıyorsun zaten.O yüzden YandexTaxi kolay oluyor, GPS ile şoför ingilizce bilmese bile konumu bilip gidiyor.
Yorumun için sağol hocam. İllaki toplu taşıma sistemleri vardır.