Not: : Twitter üzerinden konuyla ilgili Fatih ÖZKÖSEMEN'in kısa bir cevabı var. Alt kısımdan okuyunuz.

Malumunuz gazeteler...
Eskiden konu seçerken mutlaka gazeteler varsa kolay lokma der girerdik konulara.
Ama şimdi gazetelerin girdiği hiç bir konuda içerik üretemiyoruz.
Konu kalmadı sömürdüler...
Hit bırakmadılar her konuya girdiler...
Mevcut konularımızda eridi, bitti ve kül oldu...

Bunca kalitesiz içeriğe, haksız rekabete ve hırsızlığa google dur diyecek mi?

myqatsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fatih ÖZKÖSEMEN'in Twitter'dan Cevabı:
Merhaba. Bu tip arama terimleri icin nasil bir sonuc sayfasi gormek sizi bir kullanici olarak mutlu eder? Spam bildirimlerini su adresten iletirseniz, incelenecektir mutlaka: https://support.google.com/webmaster...er/93713?hl=tr

Bu arada Google product üzerinden konu açmış arkadaşlarımız, konuya destek olmak isteyenler için:

METE0R adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuyu Google yetkilileri görüp harekete geçene kadar güncel tutmamız gerekiyor. Bunun için herkesten ricam kendi düşüncesini https://productforums.google.com/for...m/webmaster-tr adresinden yazmak olacaktır. Bu sayede Google Web Master forumunda bu konu her zaman en tepede olacaktır.
Ayrıca Google ekibinden Fatih ÖZKÖSEMEN'e tweet atmak için:
RuLing34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam artı olarak direk bu konunun muhatabı arama motoru kalite ekibinden Fatih Özkösemen var. Twitter hesabı:
https://twitter.com/fozkosemen
Sizden, konuyu takip eden arkadaşlardan ricam Fatih bey'e de yazalım.
Oğuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google bu haber sitelerinin saçma sapan her kelimeyi alması konusunda harekete geçeceğini ben hiç sanmıyorum.
Frei13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
koskoca gazeteler bazen öyle şeyler giriyorlar ki gülüyorum

jackspow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yabancı seo forumlarında da çok konuşulan bir konu bu. Kesinlikle Google'ın da gözüne batmıştır ama sanırım mevcut algoritma bu tarz siteleri filtreleyemiyor.

emregurcu18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
birde sürekli aynı konuları az bir değişikliğe gidip tekrar tekrar paylaşmaları hepten sinir edici. Günde yüzlerce paylaşım yapıyorlar yüzde 90'ı boş kalitesiz paylaşım.

Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maalesef büyük haber siteleri ve spam yapan newsli siteler internet ortamını mahvetti hem kopya içerik hem de aynı haberi defalarca isimlerini değiştirip ekliyorlar halen Google bu duruma dur demiyor her sektöre hemen hemen el attılar bırakın haber değeri olmasını..zamanında imza kampanyası yaptı bir arkadaş forumda bazı arkadaşlar imzaladı etti ama buna rağmen sonuç yok..
Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda bir adım atan bir kişi yokmudur? İngilizcesi iyi twitter hesabından vs yazan veya hiç bu tarz email atmış veya yabancı forumları takip etmiş? yaklaşık geçen nisan mayıs ayından beri yanlış hatırlamıyorsam Google güncelleme sonrası bir çok sektör bitti.Büyük haber siteleri her sektöre el attı googlenın anca yeni bir güncelleme ile bu sorunu çözmesi gerek.Newsli spam yapan bir çok haber sitesi aynı konuları defalarca acıyor hemde kopya içeriklerle buna dur denmeyecek mi? eğer denmeyecekse yeni site açmayı düşünen arkadaşlar boş yere kürek çekmesin derim..onların el atmadığı bir sektörü bulmanız gerek onuda ben hiç bulamadım.

Necati33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok sıkıcı, bu sektörde çalışan herkesi bunaltan bir olay. Koskoca Hürriyet, Habertürk, Sözcü saçma sapan editörler tutarak bu editörlere "hit arttır" diye baskı yapıyorlar.
Editör de bakın Gazeteci demiyorum! malumunuz işsizlik korkusuyla 4 bir koldan saldırıyor, aklına ne geliyorsa yazıyor ki adam pok yazsa o bile ilk sırada çıkıyor...
ufukelibol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi tasarımı iyi bir arkaşımız bu konuda bir afiş hazırlasa. Bir slogan üretsek...okuyucuya şu mesajı versek:aradığınız herhangi bir konuda google de çıkan sonuçlardan gazeteler tamamen saçma sapan içeriktir. Sizleri yanıltan ve katkısı olmayan içeriktir diye.. Sonra herkes sitesinde Facebook sayfasında vs yayınlasa.. Çok mu fantastik olurdu... Bu işi r10 organize etsin