iherb.com üzerinde çok sık alışveriş yapan biri olarak bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum. iherb'dan bir paket gelince gümükte o paket için bir ID numarası veriliyor. Bulunduğunuz yerdeki PTT müdürlüğünden size bir yazı geliyor. Gümrükte paketiniz var ID numarası şu. Bu ürünlere ait reçeteyi gümrük muhafaza müdürlüğüne ID numarasını belirterek mail atmanız gerekli. Şeklinde bir tebligat geliyor. Tebligat size ulaşınca ilk yapmanız gereken şey aile hekimine gitmek.
Aldığınız ürün Sağlık bakanlığına yada devlete herhangi bir maddi yük getirmediği için aile hekimi %99 oranda ürünü bir kağıda yazıp kaşe imza atar.

Aldığınız ürün ile ilgili aynı branşta hekim bulmanıza gerek yok.

Yani protein tozu aldınız diyelim eğer göz doktoru tanıdığınız varsa o reçeye yazıp imza kaşe yapsa oluyor. Özel hastanede çalışan bir DR arkadaşınızda olur illa devlette çalışmasına gerek yok.

Alacağınız ürünün tam adı ile birlikte reçeteye yazarsa daha iyi olur.

Bunların ekran resmini alıp Özel'de çalışan DR arkadaşımın yanına gitttim. Şu şekilde reçeye yazdı kaşe imza attı.

Ekran resmini telefonum ile çekip mail adresine Tebligat ID ile yolluyorum. 4-5 Gün sonra ürün PTT kargo ile geliyor. En fazla 20Gün içinde elimize ulaşıyor.