magma017 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam mesela şöyle düşünün, siz hakimsiniz ve bu konuda karar vermeniz isteniyor. 2 siyasi parti var A ve B. Bir de doğuştan, ailesi tarafından genetik kodlaması B partisinin fikirleri üzerine yoğunlaştırılmış bir birey var. Her ne kadar aldığı eğitim yaşadığı çevre vs. kararını etkileyebilecek olsa da, bu birey B partisine oy veriyor. Sizce bu âdil midir? Âdil diyorsanız da kendinizi A parti başkanı olarak tekrar konuyu ele alın.
anladım hocam da sıkıntı ideolojilerin kodlanıp genetiğe işlenmesinde biz insanlar kimyasal hafızaya sahip değiliz onu belirttim. Varsaydık ki oldu böyle bir şey ütopyadayız bireyiz özlük hakları yanlış bilmiyorsam doğuştan sonra gelir anayasal olarak sıkıntı teşekkül etmiyor gibi
Karar verilecekse ben idoloji zerk edilmesine karşıyım ideolojiler sabittir doktirinleri vardır, belli bir süreden sonra değişime uğramalı ve ya geliştirilmeliler. Aynı fikre sahip veya birkaç fikre sehip toplum da değişim ve gelişim temeli oluşmayacağı için yok olmanın önüne geçemez. Bir de bir yerde herkes aynı şeyi düşünüyorsa zaten kimse bir şey düşünmüyordur yapılması bile teklif edilmemeli