ben şunu anlamıyorum dolar 7 den 5.15 e düştü tamam 7 diye zamları kiltedi devlet elektrik doğalgaz
dolar düştü diye sevinenler neden seviyosunuz? elektrik %30 indirimmi oldu? allah aşkına çileden çıkıyorum bazen tamam dolar düştü afferim markete gidiyorum hala kol gibi, doğalgaz gelmiş 250tl elektrik herzaman 90 gelirdi gelmiş 140tl.
bu faiz durumunda zaten dolar hala 7 de kalıyorsa orda büyük sorun var demektir faiz %24 olunca tabi dolar düşer. git bakalım bi bankaya kredi çekebiliyormusun direk kredi çekmek istersen ilk önce tatlıcıdan vezir parmağını yedirtiyolar.
Fiyatlar düşmez arkadaşlar.
Zamanında 1 USD = 7 TL'den alınan ürünler hala stoklarda duruyor.
%45 yıllık maliyetle kredi almak zorunda olan işletmeler hala bu kredileri ödüyorlar.
ÜFE ile TÜFE arasındaki fark hala kapanmadı, bu da yeni zamların kapıda olduğunun göstergesi.
Üreticinin maliyetleri arttı ancak üretici bu maliyetleri tüketiciye tam olarak yansıtamadı.(Her ne kadar zamlar bize yüksek gelse de)
İndirimi beklemek gerçekçi olmaz.
Ayrıca dövizin bu seviyelerden daha aşağıya düşmesi ülkemiz için hayırlı değildir ve acilen dövizdeki volatilitenin azalması gerekmektedir.
ilk önce devlet yapıcak indirimi sonra esnafdan beklicek ben zaten esnafdan değil devletten indirim beklerim esnaf %30 zamlı elektrik kullanırken neden indirim yapsınki salakmı?