dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size bu olaya girişmiş ama yapmamış biri olarak tüm adımları tek tek yazıyorum.
Uzun süredir Halı Yıkama üzerine iş kurmak istiyordum ancak ailevi sorunlar nedeniyle imkan olmadı.
Bu planım üzerine internetten KOSGEB başvurusuyla ilgili olarak araştırmalar yaptım. Aradığım başvuru noktaların çoğu doluydu, şansıma Eyüpte bulunan
GENÇ İŞ ADAMLARI derneğinde yer bulabildim. Ertesi gün gittiğimde bana 6 sayfa verdiler. İlk sayfada kişisel bilgilerim diğer sayfada girişimcilik üzerine sorular vardı.
Soruları çözdükten sonra juri odasında bulunan bey amcaya verdim Kendisi 15 dk. sonrasında odaya davet etti ve bana işle ilgili sorular sordu. Kendimi nasıl pazarlayacağımı, kullanacağım tekniki malzemelerin
üretim yerleri, nerelerde yapıldığını ve nasıl yapıldığını vs. sordu. Hepsini tek tek aktardıktan sonra biz sana haber vereceğiz dediler

Merak etmeyin haber verdiler. Ertesi gün telefonuma mesaj geldi. Bir sonraki hafta başlayacak girişimcilik kursuna davet almıştım.
Bu kursa gittim ve gerekli dersleri tamamladım. Orada size müthiş şeyler katmasalarda bir network sahibi oluyorsunuz diyebilirim. En kötü bir iş adamıyla tanışıyor
olmak bile yeterliydi Girişimcilik belgemi aldım, yanılmıyorsam birkaç sene içerisinde açma hakkım var ama açamayacağım gibi duruyor

İstanbul'da açacaksanız 50.000 TL'lik hibenin hepsini alamazsınız. Bu paranın erkeklerde %60 kadınlarda %90 'lık gibi bir kısmını alabiliyorsunuz. Oranları tam olarak hatırlamıyorum yanlış olabilir.
Diyorlar ki git aletini, edavatını al şirketini kur faturaları getir ödemeni yapalım. Bu arada belli bir süreç şirket kapanışı yapamazsınız, batarsa en kötü bir yeri şirket diye gösterir bekletirsiniz.
50.000 TL parçalı bir şekilde ödenir. Demirbaş alımları için 18.000 TL'ye kadar karşılanır, şirket kuruluş işlemleri için 2.000 TL'ye kadar karşılanır vs. vs. belirli statüleri var.

Yani 30.000 TL demirbaş aldın onun en fazla 18.000 TL'ye kadar olan kısmını alabilirsiniz.
Varsa sormak istediğiniz başka bir şey buradayım: )
Hocam diğer konularda da görüyordum seni. Sen var ol bu forumda ya Eyvallah, bu kadarı yeterli. Emeğine sağlık