Bir Eğitimci olarak, Herşeyden Önce, ''Her iki tarafın da, Çocuk Olduğunu Unutmayalım da.''
Diğer yorumları okumadım. ilk yoruma binayen, yalıtılmış bir ortamda yaşamaktansa kendini savunmasını öğrenmesi, (İdareye şikayet ederek, mesafelere dikkat ettirerek, O kişilerle iletişimi keserek) Daha doğru olacaktır. Gözlemlediğim, Yeğenim dahil, Her konuda ailesi çok destek olan, Öğrencilerde, ileri yaşlarda içe kapanıklık ve asosyallik görüyorum. Ayrıca, bu heryere çocugunu kendi götürüp haddinden fazla kısıtlayanlarda dahil. Ayrıca,
Bi çok şeyi çocukların yerine ailelerin üzerine almasının çocukları tembelleştirdiğini, düşünmekteyim.
Onu yapıcam.. Ben yaparım Oğlum.
Bunu yapıcam ben hallederim annemm.
Şunu yapsaydık. tamam oğlum..
Ondan sonra, düşünmeyen çocuklar kendini düşünmeye zorlamayan düşünme ihtiyacı hissetmeyen çocuklar., tembel çocuklar, hazıra alışmış çocuklar.
içim şişti akşam akşam.
Şiddet konusuna değinilecek ise, çocukların ailesiyle sizin konuşmanızda fayda var, ÇOCUKlarla değil. Şiddet'de ayrı bir mesele, olayın merkezi elden en kolay şekilde kesilmesi lazım. bimer cimere gidene kadar, Canınızın, Canını yakmayacakları ne malum ? Alın telefon numarlarını, güzel bir şekilde izah edin, efenim bunlarda çocuk ama, bizimki biraz fazla hassas diye.
Ayrıca, müdür beye gelirken okula meb'e uğradım da, sizin için iyi olmayabileceğini şikayet dilekçesinde öncelikle konusarak çözün diye, mebden öneride bulundular, bende şikayet etmeden önce size geleyim, dedim. diyeiblirsiniz. çok daha etkili ve hızlı olacaktır.