Blog Açmak;
Blog açmak, kendini özgür hissedeceğin ve sadece sana ait olan bir bahcenin içinde dilediğin gibi hareket edebileceğin yer anlamına gelir. blog açmak sanıldığı kadar zor değil. fakat hedeflere ulaşmakta sanıldığı kadar kolay değil. yani hem zor hem kolay. alacağın bir script veya kuracağın bir WP sistemi ile düşüncelerini yada profesyonel anlamda bilgi sahibi olduğun bir konu hakkında yazdıkların seni özgür bırakır. her insandan özgürlüğünü savunur ister mücadele eder. o halde
blog kesin açman lazım.
Her yerde her konu hakkında emin ol bir çok blog var. yani her konuda birden fazla zaten blog var. peki sen neden açmalısın? internet ortamında kurulan sitelerin bir çoğu zaten çöp sitesidir. senin bilgin olan konuda blog olabilir fakat senin acacağın web sitesi o siteden daha da ileri gidebilir. çünkü o açılan sitelerin ne kadar iyi olduğunu nereden bileceksiniz? blog açmamak için bir neden arıyorsanız eğer bu "zaten bir dünya blog var" düşüncesi ile kesinlikle olmasın.
Bir işletme sahibi olduğunuzu düşünün, ve küçük çaplı bir şeylere başladınız. üretim yapıyor veya üretilen bir şeyin pazarlanmasını sağlıyorsun. ürünüzüz kalitesi ne kadar iyi ise reklam yapma düşünceside o kadar azalır. çünkü kalite kendi kendi başlıca bir reklamdır. arayan seni bulur. ürününü satın alır. blog açmakta bu şekilde dir. hit gelmez diye korkmana gerek yok. çünkü ilgilendiğin siteyi güncel tuttuğun özgün tuttuğun sürece google gibi arama motorları seni ilk sıralarda çıkartarak ziyaretcilerine "bak ben kaliteli bir arama motoruyum sana en güzel sonuçları en doğru ve en özgün sonuçları listeliyorum" diyebilmek için senin siteni kullanır.
Bir yazılım bilgin olmak zorunda değil! sen sadece yazacağın konuyu bil yeter.
şimdi gelelim hedeflere;
- isim bul. Marka olacağını unutma bu yönde hayallerin olsun. bir domain fiyatı dolara vurduğumuzda 64 tl gibi bir fiyat çıkıyor fakat bazı firmaların kampanyalarında 12 tl ye .com uzantılı domain satılıyor. hostingini al.
- Ücretli veya ücretsiz bir script edin. temayı ince ele sık doku. göz yormayan karmaşık olmayan sadece metne odaklanabilen ve fontları harika olan bir temaya bir scripte ihtiyacın var. toplam maliyeti ücretli olursa 100 ile 200 TL arası değişir.
- Detaycı ol. aayrıntıya gir özgün ve bilgi odaklı yazılar yaz.
- hedef kitleni belirle.
- sürekli analiz yap.
- rakip sitelerinin kontrollerini sağla onlarında analizlerini yap.
- ilk 3 ay gelir düşüncen olmasın 3 aydan 1 seneye kadarda 1 - 2 tl kazanacağını varsay. unutma roma bir günde inşaa edilmedi.
- yazacağın konu senin uzmanlık alanın olduğu için ziyaretcilerinle bire bir ilgilen. soru kabul et. onlara cevap ver. bu artık web sitenin yani bloğunun bir marka olma yolunda ilerlediği anlamına gelir. insanlar seni googla da aratmak yerine direk web sitenin ismini tarayıcı çubuğuna girerek yani direk olarak giriş yaparak ulaşır. google bunu fark eder ve şöyle der "ulan adamın sitesine millet direkt olarak giriyor demekki adam ziyaretcilerinin bilinç altına yerleştirmiş siteyi. ben buna daha çok değer vermeliyim." işte bu nedendendir ki isim bulurken akılda kalıcı kolay söylenebilen ve kısa bir isim bulman gerekir.
- yukarıda bahsettiğim olay siteniz de kalma süresini uzatır. haliyle sizinde site ile uğraşmanız için bir umut kaynağı olur. bunu sağlamak için yeni fikirler yeni adımlar yerine web siteni geliştirmek adına daha çok özgün içerik ve daha çok güncel olmak adına sizi yorar. bu tatlı yorgunluktur. hedeflerinize ulaşacaksınız demek olur.
bu metin uzar gider. şimdi ben bunları niye yazdım? senin blog açacağını varsayarak yazdım. blog açman için sana ön ayak olması için yazdım umarım faydalı olur.