E devlet üzerinden bunu yapmanız biraz yanlış olmuş, şu yönden;
Onay süreçleri vs çok uzun sürecek eksikliklerinizi söyleyinceye kadar vakit öldümüş olacaksınız. En yakın KOSGEB'e giderek projenizi tam olarak açıklamamakla birlikte planınızı açıklayın. Ne gibi destek alabileceğinizi sorun. Projenizi bilmediğim için verdikleri desteklerle ilgili bir öneride bulunamayacağım ancak birçok sektörde + olarak hibe sağlanıyor. Örneğin imalat sektörü düşünüyorsanız makine ücretlerini devlet karşılıyor. 1 yıl kdv muafiyeti vs yapabiliyor.
1) Onay sürecinin ardından kosgeb tarafına bir banka hesabı söylüyorsunuz paranız oraya yatırılıyor.
2) Kursla ilgili bir durum değil, zamanında KOSGEB ile çok uğraştım, kursa gitmeden herşey hallolmuştu.
Not: destek almadan önce iyice araştırın çünkü sonra ilk siz projeyi cebinizden karşılayın sonra verelim gibi bir sonuçla karşılaşabilirsiniz.
3) Çoğunlukla istenilen meblağ veriliyor. Sonrasında oluşturduğunuz yeni projeye göre destek alabilirsiniz.
4) Bunu bilmiyorum
5) Bunuda tam bilmiyorum. Ancak hibe olarak makine vs aldığınızda onu kullanmanızı bekliyor devlet. Kontrole dahi gelebiliyorlar.
Hocam aslında şurayı hiç anlamadım;
KOSGEB'e gideceğim, projeyi fazla detaya inmeden anlatacağım vs. sonra? Yani tamam senin projen güzel bize banka hesabını ver parayı atalım mı oluyor? İşleyişi merak ediyorum hocam aslında farkli farklı şubelere gidip birer soru sorsam cevabıni ilk ağızdan öğrensem çok iyi olurdu ama vaktim yok, çalışıyorum
Cevap için teşekkür ederim