Öncelikle öğretmen olduğumu belirterek geçmiş olsun diyorum üstadım. Bizde idare ile bir çok konuda fikir alışverişinde bulunuyoruz açıkcası sıkıntılı öğrencilerin bir kaç sınıfa toplanması konusundaki ısrarlı tekliflerimizi her defasında geri çeviriyorlar. Bence olabilecek en mantıklı çözüm kesinlikle derece sınıfları oluşturulmalı ve her öğrenci seviyesine göre öğrencilerle birlikte eğitim görürse derslerin hızı, eğitim kalitesi ve sıkıntı yaratabilecek öğrenci profili gibi etkenlerin önüne geçmiş oluruz. Buraya kadar yazdıklarım şahsi yapılması gereken, kendime göre doğru olan fikirlerimdi.
Kızınızın başına gelen bu olay için ise şunları şöylemek isterim ki; bu durumu bir kere affedeyim bir daha olursaya kesinlikle bırakmayınız çünkü o terbiyesiz çocuk aynı saygısızlığı yapmaya alışmış bir başka arkadaşına da aynı davranışları sergileyebilir. Bu tarz çocuklar gerçekten bizimde canımızı sıkan büyük etkenlerden birisidir. Ailesini çağırıyorsun aile bir kere anlayışsız terbiyesiz çocuğunun böyle olması zaten sürpriz değil.

1. Sizin ilk yapacağınız şey darp raporunu kesinlikle alın karşı tarafın çocuğun ailesinin gözünün korkması açısından. Müdür ve müdür yardımcısı ve sınıf öğretmeni ile görüşün ve bu saygısızlığı yapan çocuklar bir kere kızınızın sınıfında ise o çocukların sınıf değişikliğini ısrarla talep edin veliside hazır oradayken başka bir sınıfa postalasınlar o çocuğu. Velisine de kağıt imzalatsınlar aynı davranışları yapması durumunda okuldan kendi isteğim ile çocuğumun naklini başka okula aldıracağım diye. (İşin sıkıntılı yanı okuldan atma denen bir şey yok ilçe milli eğitime de şikayet etseniz, cimer'e de bimer'e de hiç bir olumlu netice alamayacaksınız çünkü vakaa öğretmenin öğrenciyi dövmesi olayı değil. Öyle olsa sonuç alabilirdiniz ama çocuk diyip olayı kapatırlar.)

2. olarak sizde oradayken velisinin gelmesini ısrarla isteyin gelsin çocuğunun yaptığı kabahati okulda gözleri ile görsün ki çocuğunun bu tarz saygısızlıklar yaptığını bilmiyorsa bile görmesi açısından iyidir. Bu tarz öğrencileri velileri okula atarlar okulda ne halt yediğini bilmezler.

3. Bir diğer husus burada aynı o anlayışsız terbiyesiz veli profilini bir takım arkadaşlar üzerinde görmekteyim. Yazılan yorumlara bakıyorum müdürü, öğretmeni şikayet etmek göreviniz demiş. Bre cahil adam, çocuklar okulda her türlü haltı yiyecek birbirlerine sataşacak kavga edecek, okulun düzenini bozacak, öğretmen birşey dese direkt tepesine çökmeye yer arayacaksınız ki burada öğretmenlik müdürlük bir olay yok. (Sözüm burada derdini paylaşan veliye değil dengesiz dengesiz yorum yapan hadsizlere) Kaldı ki ben çocuklara bugüne kadar hiç vurmadım ama vuran öğretmenlere de hiç kızmıyorum çünkü çocukların eşkiyalığını terbiyesizliğini ve anlayışsızlığını görseniz siz dövmeyi bırak kemiklerini kırarsınız mangalda kül bırakmayan eşikaya bozuntularına söylüyorum. (Bizim zamanımızda arkadaşlarımız ve biz sıra dayağı yerdik hemde kimi zaman durduk yerde suçumuz yokken sıra dayağına çekilirdik o kadar delikanlıydı ki bizim nesil hayatta gidip ailemize birşey anlatmazdık. Mertlik vardı bizim zamanımız da mertlik) Maalesef bu forumda olan kişiler arasında da çok eminim çocuklarını şımartan, hergün uğraştığımız o cahil veli profili var ve lafım onlara da gitsin. Velileri olarak çocuklarınıza terbiyeyi öğretmek zorundasınız. Eğitim ailede başlar okulda son bulmaz yine ailede son bulur. Okulda sadece eğitim verilir. Ne bekliyorsunuz siz öğretmen 300 400 çocukla uğraşıyor her birinin birde eğitiminden hariç ayrı ayrı terbiyesi ilemi ilgilenecek. Çocuk terbiyeyi görgüyü okulda öğrenmez ailede öğrenir bir kere şu gerçeği kavrayın artık. Terbiyesiz çocuklarınızı boş yere okullara salıpta sonra çocuklarınızın başına birşey geldiği zaman eşkiyalık yapmak için okullara hücum etmeyin. Arkadaş konuyu açarken demiş ya kızgınım, çok doğru demiş bende kızgınım anlayışsız velilere, çocuklarını şımartan önüne geçemeyen, okullara hücum edip öğretmenleri dövmeye kalkan velilere kızgınım. Öğretmenlerin yetkilerini kısan çocukları okuldan atma yetkisini elimizden alan devlete de kızgınım. Bu dengesiz çocuklar olmasa zaten bu arkadaşımızda sinirli olupta bu konuyu buraya açmayacaktı. Tek kelime ile söylüyorum alttan gelen yeni nesil siz böyle yapmaya devam edin tam anlamıyla çöp yeni nesilden hiç birşey beklemeyin kurtarabildiklerimizi kurtamaya çalışıyoruz o da ne kadar fayda getirebilirse artık.