PlusTeknoloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba konu tartışmaya doğru çevrilmiş ama burada kesin olan bilgiler şu şekilde;

Internal lisans illegal değildir, yasaldır fakat sadece hizmet veren firmanın kendi IP bloğundaki bir IP adresine alındığında yasaldır. Konu sahibi bu konuda doğru söylüyor, bir yanlış yok. Fakat @webtasarimcom; 'da yanlış bir şey söylemiyor. O da diyor ki internal lisans yasal fakat fiyatı 10 USD değil. 10 USD'ye INTERNAL bile olsa cPanel Dedicated lisansı alabilmeniz mümkün değil, imkansızdır.

Bu ancak şu şekilde olabilir. Eğer hizmet aldığınız firma sunucuyu sanallaştırdı ve ana sunucunun tüm kaynağını sanal sunucuya atadıysa, sanal sunucu lisansını size 10 USD'den sunmuş olabilir. Diğer türlü söylediğim gibi 10 USD fiyatla INTERNAL DEDICATED lisans mümkün değildir.

Bir de şu var ki, bazı firmalar kampanya yapar. Lisans ücretini sunucu fiyatına ekler, lisans fiyatını da daha düşük gösterebilir. Bu şekilde size fiyat verilmiş de olabilir.

Daha önce kullandığınız sunucunuzun IP adresini özelden iletirseniz bu konuyu daha da netleştirebiliriz.

Not: Bunu tartışma uzaması için değil, konuyu okuyan bütün forum sakinlerinin yanlış bilgi edinmemesi, tartışmayı sonlandırmak ve olayı netleştirmek adına yazıyorum. Lütfen yanlış anlayıp savunmaya geçmeyin. Sadece konuyu netleştirelim. Hem böylece daha sağlıklı teklifler alabilirsiniz.
İllegal olmadığını belirtmeniz bu lisans tipinin ne olduğunu bilmeyenler için iyi olmuş.
10 dolar olarak yazılan fiyat aradaki uçurumu göstermek adına örnek bir fiyattır. Buraya takılmış olunması çok ilginç.
Konuda belirttiğim gibi 5 yıldırdır dünyanın en büyük dc lerinden biriyle internal lisans ile çalışıyorum. ne crack li nede sanal sunucudan atama.

Bilmeyenler öğrendiyse. Konunun karmaşıklaşmasına gerek yok.

1- bu lisans tipi yasaldır
2- ben sadece bu lisans tipini talep ediyorum

Teşekkürler.