Androidin Java dan destegini çekip Kotlin destekliyor olabilir ama piyasa hala Java nın Kotlin ile 1 tane enterprise uygulama gösterin ( yok ) java ögren kotlin e geçecegin zaman sıkıntı yaşamazsın
Cevabınız için teşekkürler.
android java desteğini kesti mi ? internette böyle bi bilgi yok.
Sadece Java'nın yanında Kotlin'e de destek vermeye başladı. Arkasında biraz başka sebepler de var üstteki arkadaşın dediği gibi. Java desteğini çekeceğini sanmıyorum.
Bende internet üzerinden ciddi bir haber bulamadım ancak izlediğim eğitim videolarında eğitmen sanırım yanlış ifade kullandı. Daha sonrasında da Oracle ile sorun yaşanması ve Kotlin denilen yeni bir dilin ortaya çıkması bende '' Android Java'dan desteğini çekti'' sözünün kanıtı gibi bir etki yarattı sanırım. Cevaplarınız için teşekkürler.
Merhabalar,
Öncelikle şöyle söylüyeyim, Java öğrenmek her zaman artınıza olacaktır. Öğrenmenizi şiddetle tavsiye ederim. Android için Java ve Kotlin meselesine gelince, Kotlin Java ile yüzde yüz uyumlu bir dildir. Aynı zamanda ben 4 senedir android uygulama geliştiriyorum. Hep Java kullandım. Hala da Java kullanıyorum. Ancak Androidin genel işleyeiş mantığını kavradığımdan, ha Kotlin yazmışım, ha Java yazmışım, bir farkı yok. Hala Javayı tercih etmemin sebebi Java üzerinde daha hakim olmamdır. Google Java'yı geliştiren Oracle firması ile olan ilişkilerinde olumsuzluklar yaşadığı için böyle bir yola gitti ve gelecekte Kotlin dilinin kullanılacağını söyledi. Java desteğini çekmedi ve çekmekle ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak Kotlin dilini androide oldukça güzel entegre ettiklerinden, kodlar daha kısa ve anlaşılması daha basit oldu. Bu yüzden Kotlin dili gelecekte geliştiriciler tarafından tercih edilecektir ve daha şimdiden Java'dan daha çok tercih edilmeye başladı. Size 'kişisel tavsiyem' android için öğreniyorsanız direk kotlin dilinden başlamanız. Ancak sadece android değil bir çok yapıda ve bir çok farklı dilde etkin olabilmek gibi bir amacınız varsa, şuan Java öğrenmeniz daha mantıklı. Herhangi bir dili iyice öğrendikten sonra ikinciyi öğrenmeniz sadece bir bakışla olabilmektedir.
İyi çalışmalar dilerim herkese.
Öncelikle ayrıntılı cevabınız için teşekkürler. Asıl amacım mobil uygulamaya odaklanmak değil Detskop ve Mobil ve İnternet ortamları üzerinde uygulamalar hazırlamak diyebilirim. Yazılım alanında tecrübe kazanarak ufak da olsa bir ürün ortaya çıkardığım (Html+CSS+PHP) oldu ancak çok temelde kaldı. Diğer yandan ise grafik tasarım oldukça zevk veriyor ve yıllardır bu alanda kendimi geliştirmeye de çalıştım.
Belki aynı durumda olan arkadaşlar olabilir diye size ve tüm üyelere sormak istediğim bir sorum bulunuyor;
Yazılım ile sıfırdan kodlama yaparak bir ürün ortaya koymak büyük zevk veriyor ancak aynı zamanda da grafik tasarım alanından da çok zevk alıyorum. Şuanda her iki alanı da profesyonelleştirmek için eğitimler almaya başladım. Soruma gelecek olursam hem grafik hem de tasarım alanında ilerlemek mümkün müdür? Yani biraz ilerledikten sonra birinden vazgeçerek diğerine mi yönelimler daha ağır basıyor? Eğer her iki alanda da ilerleyenler varsa örneklerini buradan paylaşır mısınız?