YorumTakip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öğrenme taktikleri içinde en iyilerinden birisi "öğreTme taktiği"dir.
Kısaca şöyle anlatayım.
Ders veriyormuş gibi ayağa kalkıp dışınızdan sesli bir şekilde sanki sınıfta birileri varmış, onlara anlatıyormuş gibi anlatabilirsiniz.
Sizin durumunuza verilebilecek en iyi örnek ise öğrendiğiniz dersten sonra bir video hazırlayıp o dersi bir de siz öğretin ve bunu youtube'ye yükleyin. Videoda hata yapmamak için kodlara hakim olmalısınız, kopya çekemezsiniz
Dolayısıyla kendiniz gerçek anlamda öğrenmeden öğretemeyeceğinize göre...
Her dersi anlattığınız videonuzu hazırlayıp youtube'ye yükledikten sonra yenisini izleyebilir, sindirebilir, kodlara hakim olabilmek için birkaç örnek yapıp video çekmeye başlayabilirsiniz.
Merak etmeyin bu şekilde kendinize iş edinirseniz 1 günde anca 1 ders bitirebilirsiniz

Şahsen benim kodlamaya ilk başladığımda yaptığım bir taktikti bu. Malesef ben de biraz aceleciyimdir... Bir de ek olarak şöyle birşey denedim. Bir proje planladım, hem o projeyi adım adım yapıyordum, hem yeni özellik ekleyerek yeni bilgiler öğrenmek zorunda kalıyordum, hem de videolarını çekip o projeyle birlikte götürüyordum. Yani videoların konusu "kalın yazı tagı şudur" şeklinde değil de "xxx projesinde yazıları kalın yazma" gibi basitçe anlatabilirim sanırım.

Bu sayede hem bir proje ortaya çıkarıyorsunuz, hem çektiğiniz videoda hatalarınızı görüyorsunuz, izlendikçe syorumlar vs geliyor kendinizi farkediyorsunuz, hem de insanlara öğrendiğinizi öğretmek zorunda olduğunuz için o konuya tam hakim olmanız gerekiyor. Video çekiminden önce defalarca (Hatta günlerce) örnekler yaptığımı bilirim, Hangi kodların nerede ve nasıl kullanılması gerektiğini kafamda tam oturtmadan video çekemeyeceğim için öğrendiğimi önce kendime sonra başka insanlara öğretmeye çalışıyordum

Videoları başka insanların izlenmesine açmanız gerekli oluyor. Eğer biryerde paylaşmayacaksanız yaptığınız hataları önemsemiyorsunuz ancak bir videoyu 10 kez çekip "evet bu mükemmel oldu" dedikten sonra diğer insanlarla paylaşabiliyorsunuz. Bu da hakimiyet sağlıyor kodlamada... Kesinlikle tavsiye ederim...
Taktikler için teşekkürler bunu not aldım bunu deneyeceğim umarım faydası olur size de başarılar.