mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün google play destek hattına bir mail attım. Mail'de ;

şekilde ingilizce bir mail gönderdim. Gelen cevabı burada sizlerle paylaşacağım. Muhtemelen gelen cevap içinizi ferah tutun şeklinde olacaktır, böylelikle yarın öbürgün diğer hesaplar yüzünden hesabım multi hesap adı altında kapanırsa bu durumu size daha önce sormuştum diye bileceğim.

Yıllar önce admob destek hattı üzerinden bunu sormuştum, Bir admob hesabım olduğunu ancak hem şirket (ortaklarım ile) hemde kişisel olarak iki adet Geliştirici hesabım olduğunu. İki geliştirici hesabım içinde tek bir admob hesabı kullanıp kullanamayacağımı sordum. Gelen cevap sorun yok kullanabilirsiniz demişlerdi. Yaklaşık iki sene 1 admob - 2 geliştirici hesabıyla kullandım.
Dediğin şekilde kullanabilirsin hocam. Mantıken kapanan bir hesap bile olsa diğeri etkilenmez çünkü sen yetkilisin aynı yerden girmiş sayılmıyorsun. Son açtığım 2 hesabı bu şekilde yaptım patlamadı Bu adamlar yarın bir gün politika değiştirse sormuştum desende karşında muhattap bulamazsın oradan gelecek cevabı çok takma. Hesabının kapandığında açılma konusunda yardımcı olunmaz.
Admob konusuna gelicek olursak bu dediğin olay serbest zaten,1 admobda 5 geliştirici hesabı da kullan 10 da kullan fark etmez ama büyük risk teşkil eder. Bir hesabın patladığında 5 uygulama varsa admob hesabına 5 kaldırma olarak geçiyor, ihlal yani. Yada bir hesaptaki uygulamana güzel bir reklam saldırısı yaptılar diyelim. Admob hesabın durunca diğer 4 hesaptaki reklamlarda gidicek. Yeni bir hesap açıp reklam kodlarını güncellediğinde reklamlarda görünmeyecek. Paket adı engelleniyor çünkü. O yüzden ben her hesaba 1 admob açıyorum ayrıca. Şimdiye kadar 50+ admobdan 2 kere admobum patladı. Sizin gibi tek yapsam yanmıştım mesela O patlayanlarda büyük ihtimalle saldırı yedi. Yüklü miktarda adwords harcıyordum çünkü.