Merhaba Değerli R10 Sakinleri;

Yaklaşık 3 yıldır (bayağı uzun bir süre) üstüne durup yazdığım bir kitap var. Kaba taslağı bitti bitecek durumda şuan. Yazım kuralları, imla vs. düzeltilip okunabilir hale getirmeden yayınevine gönderemiyormuşuz. Aslında yayınevi editörü, belli bir ücret karşılığında kitabın basılabilir hali olması için kitabı inceleyip kendince düzeltiyor imiş. Ücretten kısıp kendim düzenleyeceğim zaten kitap konusu bilim-kurgu olduğu için +18 içerik yok denecek kadar az. Sözün kısası daha bu aşamadayım yayınevi arayışım sürüyor ancak;

1) Telif Hakkı, Yayınevi Anlaşması hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var.
2) PR yani Reklam istemiyorum. Bütçem kısıtlı zaten amacım para kazanmak değil hep bir kitap yazarı olmak istedim. Söz uçar yazı kalır misali. Direkt olarak D&R'da satışa sunulabilir mi?
3) İlk etapta 10bin adet bastırmayı düşünüyorum eğer yayınevi bulamazsam/anlaşamazsak. 10bin kitabın basım maliyeti çıksın bir 10bin daha basayim kalanına da ikinci kitap için bütçe ayırmış olurum diye düşünüyorum. Kendim bandrollü, legal olarak kitap bastırsam ortalama ne kadar eder?

Kitap hakkında genel bilgi;

• Bilim-Kurgu konusu işlendi.
• Ortalama 300 sayfa çıkacak diye tahmin ediyorum. Kaba taslak(defter a4 boyutunda) 340 sayfa.

Her şeyden önce "ilk kitabım"

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar dilerim.