Merhaba,
Türkiye'de oturup yabancı kanal açmış arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi?
Youtube ile ilgili geniş bir bilgim var. Ancak bir kaç konuda takıldığım yerler de var.
Bunlardan biri eklediğim yabancı içerikli videolar 1 ay olacak ama henüz hiç bir aramada çıkmıyor. Ben aslında videoların tüm dünyada bulunmasını istiyorum. Baktığım zaman bazı yabancı kanallar açılalı 1-2 hafta olmuş bir kaç saat önce ekledikleri videolar yeni video şeklinde arama sonuçlarında gösteriliyor ama benim alakalı başlıkla yüklediğim video sayfanın sonuna kadar indiğim halde görünmüyor. Bu arkadaşlar açıklama bile eklememişler. Aboneleri de sadece 1. Benimde abonem de 1 ama ben düzgün açıklama giriyorum.
İşin reklam, paylaşım, duyurma kısımlarını bende biliyorum ama henüz bunlara girişmiyorum. Youtube'ın organik arama trafiğini kullanıyorum şu an için. Yukarıdaki açıklamaya baktığım zaman benim kanalımın da bu durumda çıkması gerekmiyor mu?
Konuyla ilgili bölge ayarlarından Türkiye'yi seçtiğim için mi oluyor? ABD mi seçmeliyim yada konum seçmesem mi bilemedim.
İnternet'te bazı sitelerde konumu ABD yaptım Google kanalıma ban attı şeklinde açıklamalar var. Ama Google bölge ayarlarınızı ABD yapmışsınız sizi banlıyoruz gibi bir açıklama ile size gelmeyeceği için kanalı kapatılan insanların bu konu üzerinden giderek yaptığı açıklamaların gerçek olduğuna inanmıyorum. Mutlaka başka sebepleri vardır.
Siz konuyla ilgili ne dersiniz?
Benim Youtube ile ilgili kanal ayarları, kaliteli içerik, seo, prodüksüyon vs geniş bilgim var. Sadece videoların yabancı kelimelerde bulunamaması beni biraz mutsuz ediyor. İzlenmek önemli değil pek eğer bulunupta izlenmiyorsam bu bana daha iyi yollar seçmem gerektiğini gösterirdi ama aramalarda çıkamadığım için bunun analizini yapamıyorum şimdilik.