controlsuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2012-14 yılları arası arasında Anadolu Üni. hazırlık sınıfında pre intermediate düzeyine gelebildim. bölümümün adı Turizm Yönetimiydi, ikinci senesinde ingiltere'ye(hayalim) gönderiyordu yani çift diplomaydı. bırakmak zorunda kaldım ÖSYM tarafından af çıkartıldı zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olanları Türkçe bölüme yerleştirme diye. Bende Bartın üni. Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünü yazıp burada devam ettim. Mezun olduğum bölümün iş imkanları herhangi eli ayağı tutan birinin yapabileceği işler.
''Turizm Otel Yöneticiliği, Turizm Konaklama ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otel Yöneticiliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Otel Yöneticiliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otelcilik, Turizm-Otelcilik, Ağırlama Hizmetleri, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği'' bu bölümlerin KPSS ile de ataması ya 1-2 tane oluyor yada hiç olmuyor. 85 alsanızda yerleşemiyorsunuz.
Yazacaklar bir kere daha düşünsün derim
1.si , çalışıp 90 alınabilir o zaman, alan alıyor. Ekmek kolay kazanılmıyor.
2.si, okul bitirince tek secenegin kpss ataması oldugunu düşünüyorsanız, zaten konuşacak birşey yok.
dikkat ederseniz neden okudunuz okumasaydınız gibi bir cümle kurmuyorum. Çoğumuz istemeden gidiyoruz zaten. Ama Turizm okurken bu işi yapmak isteseydiniz, öncelikle dil üzerine yoğunlaşırdınız ki dilsiz bu işin olmayacağının farkıdasınız, daha cok calısabilirdiniz, daha sonra turizm iş kapısının yoğun oldugu bolgelere gitmeyi düşünebilirdiniz. Tabi şartlar el verdiği sürece. Neyse hocam bunlar geçmiş gitmiş. .buraya kadar taktir sizin.
benim demek istediğim asıl şey, her ne olursa olsun, diploma cerceveletilip asılacak birşey, meslek edindirmesede sosyal statu kazandırdı(üniversite mezunu), şu an yaptığınız iş dışında başka bir sektörde(turizm) fikir sahibi olmanızı sağladı, 2/4 yıl boyunca yeni arkadaşlıklar edindirdi.

Tamamı kişisel fikrimdir. Siz mouse pad olarak kullanmaya devam edebilirsiniz
Saygılar.